StoryEditorOCM
KošarkaNije se iskazao

Čistka ide dalje, nastavlja se ‘provjetravanje‘ svlačionice na Gripama, još jedan stranac napušta ‘žute‘

17. studenog 2023. - 14:35

Poslije Kanađanina Shamiela Stevensona s kojim je Split ranije dogovorio sporazumni raskid ugovora, još jedan stranac napušta klub s Gripa. ‘Žuti‘ su se razišli i s Amerikancem Cameronom Sheltonom.

Poput Stevensona, ni mladi playmaker Shelton nije se nametnuo u redovima Splita. Imao je vrlo blijedih partija, slabu statistiku (7 poena, 2,6 skokova i 1,3 asistenciju po susretu u Admiral Bet ABA ligi) pa je ovakav scenarij već neko vrijeme bio očekivan. U zadnja dva nastupa u regionalnoj ligi protiv Partizan Mozzart Beta i Budućnosti VOLI nije zabio niti poen. U posljednjem susretu domaće Favbet Premijer lige s Alkarom u ponedjeljak na Gripama nije uopće niti ulazio u igru.

Sheltonu je Split bio prvi klub u Europi, ali se jednostavno nije snašao. Očito je bilo kako mu teško ide prilagodba s američke sveučilišne na europsku košarku.

Od trojice stranaca s početka sezone tako je u klubu ostao samo Amerikanac DJ Funderburk, dok su se u međuvremenu u klub vratili njegovi sunarodnjaci Shannon Shorter i Lewis Sullivan. Večeras je Split domaćin Zadru na Gripama u Admiral Bet ABA ligi (19 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:37