StoryEditorOCM
Košarkau draženovom domu

Cibona kao apsolutni favorit doživjela povijesni poraz u Zagrebu! Fantastičnu večer imao ‘vrući‘ Amerikanac Foreman

Piše Krešimir Gulin
2. prosinca 2023. - 11:48

Velika pobjeda košarkaša Šibenke, definitivno najveća ove sezone! Momčad trenera Damira Milačića naidgrala je Cibonu usred Draženovog doma u Zagrebu. Na koncu, Narančasti su slavili s uvjerljivih 19 razlike (87:68).

Najzaslužniji za senzacionalni uspjeh Milačićevih trupa je svakako Amerikanac Makale Foreman koji je imao vrhunsku šutersku večer. Foreman je Vukovima ubacio čak 34 koša, od čega čak devet trica! Da je Amerikanac ‘vruć‘ vidjelo se odmah u prvoj četvrtini u kojoj je Šibenka odjurila na lijepu prednost, prvenstveno zahvaljujući Foremanovim tricama.

Sve je sjajno izgledalo za Narančaste do početka druge četvrtine, kada se u jednom napadu Foreman poskliznuo i morao izaći s parketa. Vjerojatno su mnogi pomislili kako je to još jedan u nizu pehova koji prati Šibenčane od početka sezone.

Ipak, bila je potrebna tek kraća masaža fizioterapeuta Šibenke i Foreman se mogao vratiti u igru. Međutim, u drugoj dionici Cibona je zaigrala kudikamo bolje i serijom (17:0) došla do vodstva (34:31).

No, Milačićevi momci nisu klonuli duhom već su do poluvremena vratili prednost na svju stranu.

U nastavku utakmice Šibenka je sve držala u svojim rukama. Poglavito u zadnjoj četvrtini kada su nadigrali Cibose za silno važnu pobjedu koja im dolazi kao naručena nakon iznimno teškog perioda.

Slavlje protiv jednog velikana hvatske košarke trebala bi biti veliki vjetar u leđa Narančastima i nada da će drugi dio sezone biti kudikamo bolji nego njezin početak.

Valja napomenuti kako je ovu utakmicu Šibenka igrala bez ozlijeđenog Babića, koji je izvrnuo gležanj prije dva dana u Kup utakmici s Dinamom u Zagrebu.

Doduše, i Cibona muku muči s kratkim rosterom od početka sezone. Zbog financijskih problema, Zagrepčani igraju samo s petoricom seniora.

No, dobro su gurali i imali samo jedan od Zadra sve dok nisu naišli na raspoložene Šibenčane.

U idućem kolu, Šibenka na Baldekinu dočekuje Split. Ta utakmica se igra u nedjelju, 10. prosinca u 20 sati.

Cibona- Šibenka 68:87 (15:27, 28:20, 14:15, 11:20)

ZAGREB- Košarkaški centar ‘Dražen Petrović‘. Gledatelja 200. Suci: Bojan Kruljac, Josip Mikulić, Dino Barišić.

Cibona: Vuković (17), Radovčić (17), Perasović (9), Jakić, Majcunić (9), Pavković, Aranitović (14), Ferderber (2), Bandov,Krizmanić.

Šibenka: Skorić (11), Hrštić (8), Bobek, Klarin (15), Howard (8), Foreman (34), Babić, Mandalinić (9), Perković, Šarić (2), Škugor. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:41