StoryEditor
Košarkaglavna razigravačica jolly-ja jbs gospiću namjerava uzeti i prvenstvo

Anđa Jelavić: Želim se okušati u inozemstvu

Piše PSD.
1. travnja 2008. - 23:24
“U hrvatskim okvirima Jolly JBS ima prednost jer ovdje je atmosfera doista prekrasna, u klubu i oko njega”, rekla je Anđa Jelavić

Stipe Bralić, trener šibenskih košarkašica, nije uzalud inzistirao na dovođenju Anđe Jelavić. Hitra gospođa, rodom iz Tomislavgrada, pokazala se idealnim rješenjem za Bralićeve vizije atraktivne košarke, forsiranje jakog ritma, brze igre. Od vremena kad je njegovu želju realizirao gazda Josip Stojanović, Baldekin je bogatiji za niz trofeja.

U nepunih pet sezona, Anđa je pogonsko gorivo, prva razigravačica sastava. Poput lokomotive, vukla je Jolly JBS do velikih trijumfa – u njezinoj eri osvojena su tri Kupa Ružica Meglaj-Rimac, tri naslova u regionalnoj ligi, lani i prvenstvo Hrvatske. Uz WABA kup i hrvatski Superkup, praktički sve što se može. Osim Eurolige!

- E, to je prevelik zalogaj. Nama su te utakmice itekako koristile u borbi za domaće trofeje, ali za europski iskorak treba šira klupa. Najbolji euroligaški sastavi imaju po desetak ili 12 kvalitetnih igračica, teško se tući s njima rekla je Anđa Jelavić.

foto: Ante Baranić / CROPIX
Anđa je zadnjih sezona imala niz atraktivnih ponuda, čak i iz klubova Eurolige, no ostala je vjerna Baldekinu!
- Predsjednik Stojanović je znao za sve ponude. Nije vršio pritisak, dao mi je slobodu izbora - komentirala je. Na koncu ove sezone joj istječe drugi ugovor s klubom, pa se čini da je odlazak iz Šibenika sve izvjesniji?!
- Htjela bih se okušati u inozemstvu. U hrvatskim okvirima, Jolly JBS ima prioritet. Igrala sam u Croatiji, pa u Gospiću, ali ovdje je doista izuzetna atmosfera. U klubu i oko njega. A pozitivno je ozračje ponekad važnije od novca i sirove kvalitete. Osjetio je to glavni rival Gospić, kojega su Šibenke dobile u svih šest ovosezonskih okršaja.

Ostalo je još prvenstvo Hrvatske.
- Ne treba nam veći motiv od mogućnosti da im odnesemo i prvenstvo! Gospić ima kvalitetan sastav, ali je naša prednost zajedništvo. Kolektivni duh koji nas nosi na parketu, u svlačionici, ali i izvan dvorane. Igra u kojoj nam trener Bralić daje napadačku slobodu, ali i traži odgovornost u obrani - zaključila je Anđa, koju bi životni put mogao odvesti od Dubrave do – Dubrave.

U zagrebačkoj je živjela i počela igrati košarku, a u istoimenom mjestu kod Šibenika će joj uskoro biti trajnija adresa!

Za reprezentaciju uvijek spremna

- Pozitivna je stvar da se naša reprezentacija nakon dugo vremena pojavila na europskom prvenstvu, ali je šteta propuštene prilike u Italiji. Mogle smo barem u drugi krug - Anđin je osvrt na ono što je reprezentacija napravila na zadnjem EP.
Uoči novog ciklusa kvalifikacija (Hrvatska u skupini sa Slovačkom, Rumunjskom, Mađarskom i Francuskom), tvrdi da je neupitan njezin odaziv. Pitanje je, međutim, kome se odazvati, jer ni ona, pola godine nakon ostavke Linde Antić-Mrdalj, još ne zna tko je novi izbornik!

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 19:45