StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Alba 'zamrznula' Zadrane na -32: Protivnik se s nama počeo igrati kao tata s djetetom i takav pristup pojedincima neću dozvoljavati

21. rujna 2019. - 00:28

Serija od tri iznimno teške utakmice u kojoj su na drugoj strani imali euroligaške momčadi, ostavile su velik trag na igračima Zadra, što se zorno osjetilo u ogledu s berlinskom Albom! Uz poznati manjak kvalitete, ponestalo je i snage, nije bilo načina kako pronaći energiju kojom bi se ozbiljnije suprostavilo njemačkom klubu. Čim se zakorčilo u dvoboj, Alba je potvrdila svoju visoku razinu znanja i spremnosti, bilo da je riječ o igri izvana gdje se odmah nametnuo Eriksson, čovjek čija je ruka bila mirnija i preciznija od ljekarničke vage.

O tome najbolje svjedoči činjenica kako je stavio četiri "trice" dok Zadrani nisu okom trepnuli. U trenucima njegovog predaha, sjajno ga je mijenjao Giffey, jednako opsan na vansjkom šutu. Nikakva obrana prema njima dvojici nije davala rezultat. K tomu, pod obručem je kontrolu imao Nnoko, kasnije i Thiemann tako da se i u tom segmentu nije moglo previše očekivati od zadarske momčadi.

Svejedno, u nekim su trenucima domaći znali pronaći put prema obruču Albe, prije svih činio je to Allen, ponešto je stiglo od Ivanova, znao je zabiti i Junaković, kasnije i Fundić, pa Farr, međutim, sve skupa nedovoljno za konkretnije približavanje u rezultatu. Pred kraj i trener Ante Nazor pustio je da se s jakima okušaju igrači kojima prije toga nije ponudio previše minuta.

Uglavnom, jedna pobjeda ona kontra Himkija, u konačnici može zadovoljiti uz stalno Nazorovo upozorenje kako je potrebno raditi. Isto tako, svatko tko je od Zadra možda očekivao više kroz turnir valja kazati kako realno i objektivno treba sagledati sadržaj " rostera" kod euroligaša. Na koncu u konačnom poretku Zadrani su iza sebe ostavili ruski Himki, dok će o pobjedniku trunira odlučivati ogled Anadolu Efesa i Albe Berlin, iza njih su po dvije pobjede.

Zaista je užitak igrati protiv ovako jake momčadi, za mene kao trenera kad te protivnik praktički nokautira najviše se nauči iz ovakvih utakmica. Ipak , ovo je bila treća utakmica u nizu, pa sam se bojao pada koncentracije, međutim, vjerovao sam da ćemo se u trenucima kad bilo vidljivo da smo pali, da će igrači s klupe donijeti energiju. Umjesto toga, protivnik se s nama počeo igrati kao tata s djetetom i takav pristup pojedincima neću dozvoljavati osobito u fazi obrane. Neću još govoriti o imenima, neko vrijem ću gledati i dalje kroz prste. Globalno, što se tiče turnira nisam sto posto zadovoljan, ali je primjetno da znamo imati čvrstinu, no raditi se mora još više, jer neki igrači nisu prošli tu individualnu fazu – zaključio je Nazor.

Semafor

Zadar - Alba Berlin 68 :100

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Gledatelja:1603. Zadar - Alba Berlin 68 :100 (21:27, 18:26, 19:24, 10:23). Suci : Nedović , Suys , Clivaz.

ZADAR: Uljarević (6), Allen (14), Marić, Ivanov (8), Siriščević (3), Palokaj (2), Vuković (4), Junaković (10), Farr (8), Fundić (6), Planinić (2), Gilbert (5).

ALBA BERLIN: Mason (5), Giffey (23), Eriksson (24), Matitisseck, Schneider (7), Hermannsson (5), Ogbe, Giedraitis (8), Thiemann (13), Cavanaugh (2), Nnoko (7), Sikma.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 17:27