StoryEditor
Košarkapobjedom pod tornjem zadar na startu 'brzojurećeg' prvenstva zadao težak udarac 'vukovima'

Aco Petrović: Trebali smo ranije zaključiti utakmicu

Piše PSD.
3. travnja 2008. - 21:55

Uvijek je dobro ne zapeti na prvoj skalini! Zasigurno su to imali u glavi košarkaši Zadra koji su u Draženovom domu u svom stilu, koji uključuje i produžetak, porazili Cibonu. Zadali su 'vukovima’ težak udarac na otvaranju 'brzojurećeg’ prvenstva Hrvatske.

- Konačni rezultat je stvaran, odnos snaga u ovom trenutku je takav da smo mi bolja momčad od Cibone. Trebali smo utakmicu zaključiti ranije, međutim, u dvije-tri situacije nismo uspjeli prelomiti. Ušlo se u produžetak, a mi u pravilu te tijesne završnice znamo odigrati - veli Aco Petrović.

Ne može se baš govoriti o bajkovitoj igri Zadra, ali je pobjeda uvijek pobjeda. Zadar se opet ponašao toplo-hladno. Znaju odletjeti visoko, napraviti seriju, potom veliku razliku olako prosuti.
- Jest, ali se valja znati i vratiti na pobjedničku stazu. U prvom nas je dijelu tricama držao Julius Johnson, kasnije se razigrao Corey Brewer, no važno je istaknuti kako su se pravodobno priključivali Rok Stipčević, Todor Gečevski i Pankracije Barać - zbori Aco.

Znajući koliko se Zadar istrošio u dvobojima NLB lige s FMP-om, bilo je za očekivati zonsku obranu koja je u velikom dijelu utakmice funkcionirala besprijekorno. Cibona se pokušala braniti na isti način. Nisu uspjeli! Aco je okršaj s Cibonom zaključio...
- Bila je to jedna dozirana utakmica.

Inače, Božo Miličević, direktor Cibone, u naletu bijesa okomio na predsjednika KK Zadar, Kristijana Magaša.
- Miličevićev istup je bio neprimjeren, optuživao je sve i svakoga. Krenuo je od mene, nastavio preko Ace Petrovića, čak je dotaknuo i ministra Božidara Kalmetu, govorio je sve to u kontekstu sudačkoga kriterija - kazao je Magaš.

Dražen Žura /EPEHA

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 18:44