StoryEditorOCM
Hajduklegenda bijelih

Zoran Vulić: Sad kad su na Poljudu Livaja, Perišić, Rakitić...Hajduku nedostaje samo još jedno - titula!

Piše Davorin Olivari/SN
22. srpnja 2024. - 22:02

Raketa je sletjela na Poljud! Kad je Neil Armstrong 1969. godine, kao prvi čovjek stupio na Mjesec, kazao je sljedeće:

“Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo”.

Ako ćemo parafrazirati tu rečenicu, kad se radi o dolasku hrvatske nogometne zvijezde u grad pod Marjanom mogli bismo kazati:

“Ovo je mali korak za Ivana Rakitića, ali veliki za Hajduk i kompletni HNL”.

Poznatog bivšeg Hajdukovog igrača i trenera Zorana Vulića pitamo je li ga iznenadio Ivanov dolazak na Poljud.

- I je, i nije... Poznavajući njegovog kuma Ketu i prijatelja Gogu, onda nije. Oni su imali veliki utjecaj na Rakitića. Znam koliko su bili uporni i dosljedni. Naravno, u cijeloj priči ne smijemo zanemariti ulogu Nikole Kalinića, on također zaslužuje sve pohvale. Kalinić radi odličan posao, doveo je Gattusa i sad Rakitića. Ivan je uz Luku Modrića najtrofejniji hrvatski nogometaš. Daj Bože da im netko dođe blizu, ali mislim da neće - kaže nam u uvodu Vulić.

Priča nam da je dolazak Rakitića ogromna priča za Hajduk i HNL., pišu Sportske novosti.

- A zamislite tek navijače Hajduka... Kakva je to sad euforija, kakav impuls za njih! Poljud bi bio krcat da se Ivan predstavio na stadionu. Svi znamo koliko smo u ovom trenutku gladni titule prvaka, euforija je na najjače, a nakon dolaska takvog velikog imena više nema alibija kad je osvajanje naslova prvaka u pitanju.

Je li Hajduk s Rakitićem sad dovoljno jak ugroziti Dinamo?

- Mislim da jest! Sad ću vam objasniti zašto. Stigao je u Hajduk i Perišić, zar ne? Naslov nije osvojen. Ali moram naglasiti razliku između Perišića i Rakitića. Perija je došao kao rekonvalescent, to je velika, ogromna razlika. Perišić jest “top topova”, ali neusporedivo je to s dolaskom Rakitića. Perišić je kod dolaska imao probleme, a Rakitić dolazi zdrav.

Koliko Rakitićeve godine i neprolaženje priprema mogu biti problem?

- Držim da to ne bi trebao biti problem. Možda se i netko naljuti, ali smatram da je HNL kvalitativno pao. Bitka za naslov prvaka vodit će se između Hajduka i Dinama. Doduše, ja bih volio da se još netko umiješa, kao lani Rijeka. Ili da se umiješa Osijek, da bude zanimljivije.

Sad su na Poljudu Livaja, Perišić, Rakitić... Što još nedostaje Hajduku?

- Nedostaje mu samo još jedno - titula! - zaključio je Zoran Vulić.

A što kaže zagrebačka strana, bivši pomoćni, a nakratko i Dinamov glavni trener Marijo Tot?

- S obzirom na to da je Ivan Rakitić pred kraj svoje karijere, nimalo me nije iznenadio njegov dolazak u Hajduk. Raketa je uvijek imao simpatije prema Hajduku. Koliko znam, njegova želja je bila dolazak u HNL. Klub iz Splita je za Rakitića sjajna mogućnost da pri kraju svoje karijere odigra utakmice u HNL-u u jednom od naših najvećih klubova. U Saudijskoj Arabiji je odustao od velikog novca zbog želje da završi karijeru u Hrvatskoj - kazao nam je na početku Marijo Tot.

Kad smo ga pitali što dolazak Rakitića znači u smislu Hajdukove borbe s Dinamom za naslov prvaka, kazat će sljedeće:

- Rakitić će u svlačionicu Hajduka donijeti mnoge stvari. Od karizme, ogromnog nogometnog rankinga, profesionalizma, mladi će ga gledati kao uzora. Zato držim da će iduća sezona u HNL-u biti iznimno zanimljiva. Hajduk prošle sezone nije uspio stići do titule, sad će s dolaskom Rakitića pokušati doći do naslova još jače, žešće. Bit će to pravi juriš na titulu. Zato predviđam zanimljivu, neizvjesnu sezonu i veliku borbu za naslov prvaka.

Drži da bi neprolaženje priprema s Majstorom s mora moglo predstavljati određeni problem za Raketu.

- Mogao bi to biti određeni problem... Ali mislim da on nije bio zapušten, da je trenirao samostalno. Ipak, držim da će mu trebati određeno vrijeme da uhvati ritam. To bi moglo potrajati neki mjesec ili dva. A u tom vremenu se stvari u HNL-u neće riješiti, neće se znati tko će biti prvak države. Ivan Rakitić bi mogao imati značajnu ulogu u novoj sezoni, bit će ogroman impuls za Hajduk u jurišu na toliko željeni naslov prvaka, bit će pravi hit, naravno na oduševljenje Hajdukovih navijača, koji će svakako sad biti posve euforični - zaključio je Marijo Tot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 16:39