StoryEditor
Hajdukodržan sastanak

Zoran Mamić: Blizu smo dogovora s Hajdukom, a s udrugom Naš Hajduk je sve dogovoreno

Piše FV, VB
8. rujna 2016. - 18:55
hajduk_mamic3-080916.JPG

Završen je sastanak na Poljudu na kojemu se sudjelovali predsjednik Hajduka Ivan Kos, nadzornik Ante Šalinović i kao predstavnik tvrtke Tommy, Zoran Mamić.

Prvi se novinarima obratio Mamić:

- S udrugom Naš Hajduk smo se dogovorili, a s Hajdukom se još dogovoramo. Razmišljamo da ugovor podijelimo na dva dijela, fiksno na pet godina, a ako Hajduk napravi iskorak u smislu da osvaja prvenstva ili igra LP, i ako se dogodi da se pojavi jači sponzor, onda će Udruga nama dati naših 3,5 milijuna kuna, a Hajduk na dres može staviti koga želi. Ne želim da Hajduk bude rob Tommyja ili bilo koga drugog, ovime dajemo priliku navijačima da u budućnosti postanu većinski vlasnici kluba.

- Ugovor Našeg Hajduka i Tommyja je poseban ugovor po kojem će Udruga nama kroz 10 godina isplatiti dionice po cijeni po kojoj smo ih i kupili.

U utorak se očekuje pressica na kojoj će se sve objelodanit.

- Prepisujemo sva upravljačka prava na Udrugu i moje dionice su osiguranje da će se to naplatiti.

Nakon njega na red je došao i Ante Šalinović koji je bio vrlo kratak:

- Sastanak je prošao u pozitivnom tonu i vjerujem da ćemo naći obostrano prihvatljivo rješenje. Kada do njega dođemo, obavijestit ćemo javnost o dogovoru. Mi smo s tvrtkom Tommy razgovarali isključivo o sponzorskom paketu i marketinsškoj suradnji kao i cijelo vrijeme do sada.

Na pitanje što ovo donosi Hajduku, bio je vrlo jasan:

- Ovo Hajduku znači kvalitetrniju suradnju s jednom od najboljih tvrtki u Dalmaciji.

Posljednji se obratio Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka:

- Dok je nešto u procesu, ne volim komentirati. Nadamo se da će u skorom periodu sve biti riješeno. Do tada ne mogu reći ništa konkretno. U dio oko Našeg Hajduka i Tommyja ne mogu ulaziti, već samo u ovaj marketinški aspekt između nas i Tommyja.

RANIJE

"Naš Hajduk" kupuje "Tommyjeve" dionice Hajduka, a spomenuta tvrtka ostaje kao sponzor na prsima kluba. Sukus je to dogovora postignutog između triju strana, udruge "Naš Hajduk", tvrtke "Tommy" i Hajduka, a koji bi na sutrašnjem sastanku svih strana trebao biti finiširan.

Navijači Hajduka iz udruge kupit će nešto manje od 25 posto dionicaHajduka koje su u vlasništvu "Tommyja". Radi se o dionicama u vrijednosti oko 35 milijuna kuna. "Tommy" će ih prenijeti u vlasništvo Udruge koja će u sklopu trostranog dogovora biti partner kluba te će spomenuti iznos uplatiti na ime sponzorstva Hajduku u idućih deset godina, po oko 3,5 milijuna kuna godišnje. Klub se pak obvezuje u tom razdoblju nositi reklamu "Tommy-ja" čime se taj trokut zatvara.

Riječ je o trostranoj suradnji, a pojednostavljeno u načelu se radi o dva ključna ugovora, jednim između "Našeg Hajduka" i "Tommyja" vezano za dionice, te drugog "Tommyja" i Hajduka vezano za sponzorstvo. Time će "Naš Hajduk" s dosadašnjim dionicama u vlasništvu malih dioničaračlanova udruge steći kontrolni paket dionica, definitivno će imati više od 25 posto plus jedne dionice kluba.    

"Naš Hajduk" se oglasio priopćenjem.

- Željeli bismo naše članove obavijestiti da su u tijeku razgovori s predstavnicima tvrtke Tommy oko otkupa 24,53% dionica Hajduka koje su u njihovom vlasništvu. Obostrana želja i nas i predstavnika tvrtke Tommy je danovac prikupljen od strane navijača bude uplaćen Hajduku. Razgovori su tek počeli, čeka nas dosta posla pa molimo i medije i članove za strpljenje dok zajedno ne pronađemo najbolji model koji će zaštiti interese sve tri strane - stoji u priopćenju.

- Proteklih nekoliko tjedana radimo na tome. Postoji međusobni interes, pokušavamo naći zajedničko rješenje koje bi bilo najbolje za Hajduk - rekao nam je tajnik Udruge Ivan Rilov.

Trenutno Hajduk ima više od 41 tisuće članova koji godišnje članarinuplaćaju 100 (odrasli) ili 50 kuna (djeca), čime se od toga primjerice može doći do spomenutog godišnjeg iznosa od oko 3,5 milijuna kuna, a raniji planovi udruge uključivali su to da se tim novcem ide u otkup dionica koje su u vlasništvu grada.

Vijesti je potvrdio i član NO-a kluba Zoran Mamić, sin vlasnika "Tommyja" Tomislava Mamića.

- U tijeku su pregovori. Imamo sastanak u četvrtak u 15 sati s predsjednikom Hajduka Ivanom Kosom, članovima NO-a kluba i s "Našim Hajdukom". Nakon toga ćemo u javnost moći iznijeti više detalja.

Komentar smo zatražili i od predsjednika NO-a kluba Slavena Marasovića.

- Upoznat sam s time da se vode razgovori. Sutra je sastanak vezan uz marketinški dio. Vodi nas zajednički interes. Vjerujem da ćemo se dogovoriti na obostrano zadovoljstvo.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 23:42