StoryEditorOCM
HajdukHijerarhija

Zna se tko je gledaniji. Prijenos Hajduka ‘izgurao‘ utakmicu velikog hrvatskog rivala koji igra jače natjecanje

Piše F. V.
15. kolovoza 2024. - 12:11

Tri hrvatska kluba večeras igraju europske utakmice, a svi susreti moći će se pratiti i u televizijskim prijenosima. Utakmica 3. kola kvalifikacija Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka igra se u četvrtak navečer s početkom u 21 sat. Prijenos se može pratiti na kanalu MaxSport 1 (emisija počinje od 20.30 sati) ili u programu Hajduk Digitala. U prvom susretu u Slovačkoj bilo je 0:0.

Prvi će na teren Osijek koji u uzvratnom susretu 3. kola kvalifikacija KL igra u četvrtak predvečer u gostima kod azerbajdžanske Zire. Taj susret se igra s početkom u 18.30 sati, a prijenos je također u programu kanala MaxSport 1. Prvi susret završio je rezultatom 1:1.

Pola sata kasnije na teren će i Rijeka. Momčad s Rujevice igra uzvrat 3. kola kvalifikacija Europske lige kod švedskog Elfsborga. Prvi susret je završen rezultatom 1:1. Utakmica se pak može pogledati na kanalu MAXSport 2.

image
Ante Čizmić/Cropix

Rijeka igra jače natjecanje nego Hajduk, Europsku ligu naspram Konferencijske u kojoj nastupaju Hajduk odnosno Osijek, ali svejedno je na drugom progremu, nije na prvom. Glavni kriterij je vjerojatno gledanost. A bez obzira na to što je prošlu sezonu SuperSport HNL-a Hajduk završio na trećem, a Rijeka na drugom mjestu, po gledanosti i broju navijača ti klubovi ne mogu stati u istu kategoriju. Hajduk je tu mnogo gledaniji, makar su u zadnje vrijeme i tribine Rujevice za hrvatske prilike jako dobro popunjene.

Sličan je bio slučaj i pred uzvratne susrete 2. kola kvalifikacija europskih kupova. Tada je prije dva tjedna došlo do poklapanja termina europskih utakmica Rijeke i Hajduka. Stoga je televizijski prijenos prvog poluvremena susreta Rijeke i rumunjskog Corvinula s Rujevice od 20 sati bio na kanalu MaxSport 1, a drugo poluvrijeme na kanalu MaxSport 2. Razlog je što je od 21 sat na kanalu MaxSport 1 bio prijenos uzvratnog susreta između HB Torshavna i Hajduka s Farskih otoka. Tek kada je završio prijenos Hajdukove utakmice slijedila je snimka drugog poluvremena Rijekinog susreta na kanalu MaxSport 1.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 01:37