StoryEditor
Hajdukhajdukovci progovorili

Zlatko Vujović: Burić nije kriv, krivi su igrači!; Stanko Bubalo: Treneru bi trebalo dati potporu

Piše Dražen Kuzmanić/SN
4. studenog 2019. - 23:19

Zlatka Vujovića, legendarnoga napadača Hajduka, pitali smo je li nakon dva poraza od Gorice za okretanje novim rješenjima ili potporu treneru Damiru Buriću…

- O Hajduku se o tome već neko vrijeme razglaba, bez obzira dobije li ili izgubi utakmicu. Treneru treba dati potporu, po meni nije kriv on, nego igrači. Vidi se da tu nema velike kvalitete, pa ne možemo tražiti ni neke rezultate. Ima igrača koji ne daju dovoljno, nema volje, a donekle to razumijem jer je puno stranaca. Oni ne znaju što Hajduk znači za Hrvatsku i sve navijače. Ovdje im je lagodno, za naše prilike su jako dobro plaćeni, jedino mogu biti zadovoljan Jairom koji trči, bori se i radi, daje golove, ali nema potporu ostalih igrača.

Učinak u gostima je taj koji se spominje najviše…

- Hajduk doma igra dobro, imaju rezultate, dođe ga gledati 15-20 tisuća ljudi, a vani ih isto prati skupina od nekoliko tisuća. Vani kao da dignu ručnu kočnicu. Ne mogu reći da se ne bore, ali to je sve nekako stihijski, nije grupno. Igra se sporo, s previše dodira, kad dođu u zadnjih 20 metara, nema ih nigdje. Čini mi se da za jednu akciju svi igrači moraju dodirnuti loptu, umjesto da iz tri poteza dođu do šanse. Griješi se u primanju i predaji, a trebalo bi se brzo rješavati lopte, kao u europskom nogometu. Ne može to trener promijeniti jer - ili imaš kvalitetu ili je nemaš. Bolje bi bilo forsirati igrače iz B momčadi, pa će za godinu biti nešto od njih uz nekoliko kvalitetnih pojačanja, a ovako se samo gubi. Najlakše je promijeniti trenera, u Hajduku je promjena bilo puno u posljednjim godinama. Treba promijeniti mentalitet, uzeti karakterne igrače koji su došli se boriti i ostaviti pečat ovdje. Hajduk je na drugom mjestu, što bi tek bilo da je bolji u gostima, a mislim da se sve još može popraviti - poručio je Vujović za Sportske Novosti.

 Kakav stav o statusu trenera Hajduka Damira Burića ima Stanko Bubalo, legendarni Ronaldo iz Turčinovića, koji je i sam krenuo u trenerske vode u pomlatku Širokoga Brijega? Treba li Buriću dati potporu ili se okrenuti drugim rješenjima…

- Po meni bi treneru trebalo dati potporu. Nije zgodno trenerima, Burić u Hajduku nije ni pola godine, došao je u jako teškom trenutku, nije odradio pripreme s momčadi, a suočio se s problemima tada. Ja mu dajem punu podršku, volio bih da ostane što duže, ali Hajduk je veliki klub i traži rezultate. Dva nezgodna poraza od Gorice došla su u krivo vrijeme. Na Hajduku je da se sada trgne, morao bi dobiti Osijek u nedjelju, ali to su uvijek, po mojem sjećanju, teške utakmice. Na Hajduk se svatko pali, pa tako i Gorica koja ima dobre igrače i dobila je dvaput u četiri dana. Ponavljam, dajem podršku Buriću, jer ne može trener preko noći nešto napraviti, ali kažem da je Hajduk veliki klub i nadam se da će izaći iz ove trenutne krize. Burić ima iskustva iz njemačke lige, vjerujem da će to ići na bolje. A sada da se treneri naglo mijenjaju, nisam pobornik toga - kazao je na startu nekadašnji napadač Bijelih.

Buriću se spočitava slab skor u gostima…

- Gledao sam neke utakmice i mogu reći da je u dosta njih Hajduk morao povesti, tako sad i protiv Gorice u posljednjem susretu. Moglo je biti 1:0 ili 2:0 za nas i onda sve krene u boljem smjeru. Pred svojim navijačima uz pomoć Sjevera igraju dobro, dadu gol ili dva, a u gostima imaju puno šansi i kad to ne daju, budu kažnjeni i vidi se da nešto fali. Svugdje igraju hajdučki, a ova utakmica s Osijekom je jako važna za drugo mjesto, premda smo se nadali i prvom kako je krenulo - zaključio je Bubalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 13:03