StoryEditorOCM
HajdukPut apenina

Završila sapunica oko Marina Jakoliša: najbolji strijelac Šibenika ide u Italiju, cjelokupna odšteta pripada Hajduku

25. siječnja 2022. - 17:49

Završila je sapunica oko Marina Jakoliša. Kako se doznaje, najbolji igrač Šibenika minule jeseni odlazi u inozemstvo!? Neslužbeno, nova destinacija brzonogog krilnog napadača je Italija, a klub se još uvijek drži u tajnosti. Naime, ugovor još uvijek nije potpisan, tako da stvar još uvijek nije gotova, ali na Šubićevcu su se praktički već oprostili od udarne igle iz prvog dijela sezone.

Podsjetimo, Jakoliš je još uvijek igrač Hajduka s kojim ima ugovor do kraja iduće sezone, dok je na matičnom Šubićevcu jesenski dio sezone proveo na posudbi. U najnovijem raspletu, Hajduk povlači Jakoliša s posudbe, ali samo privremeno, kako bi ga prodao u Serie B. Doznajemo da odšteta Hajduku i neće biti previsoka, ali je zato igrač dobio više nego dobre uvjete.

Dakle, kompletna odšteta, ma koliko visoka bila, od Jakoliševog inozemnog transfera završiti u blagajni Hajduka. To je prva loša vijest za navijače Šibenika, ili dobra za Splićane. Druga dobra vijest za Bijele što će Narančasti biti bez Jakoliša u subotnjem dalmatinskom derbiju koji će biti odigran na Šubićevcu.

Inače, tijekom zimske stanke u igri je bilo puno opcija oko toga gdje će Jakoliš nastaviti karijeru. Najizglednijom se činila varijanta po kojoj će Hajduk povući Jakoliša iz Šibenika, naročito poslije dobrih igara u narančastom dresu, ali i nakon sjajnog prijema na splitskom božićnom turniru 'Četiri kafića'.

Ali, Dambrauskas, Nikoličius i društvo očito su imali drugačije planove. Planove suprotne Jakoliševim imao je i Šibenik. Novi većinski vlasnik Marino Jurić spremio je 250 tisuća eura koliko je trebalo platiti za otkup ugovora od Hajduka. Također, navodno je stavio Jakolišu na stol vrlo unosan trogodišnji ugovor. Međutim, Jakoliš nije htio staviti potpis na trogodišnju vjernost Šibeniku. Kako je sam kazao, nije se vidio iduće tri godine u matičnom klubu. Očito, odlučio je kako je sazrelo vrijeme za nove igračke izazove.

U međuvremenu, odbio je ponudu iz Južne Koreje, ali ovoj s Apenina očito nije odolio...

Na koncu, Jakoliiš je odradio gotovo kompletne zimske pripreme sa Šibenikom u Medulinu, novi trener Ferdo Milin ozbiljno je s njime računao na proljeće, da bi na koncu ostao bez jednog od stožernih igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 09:28