StoryEditorOCM
HajdukMuke po navijačima

Zar je rješenje tući sve po redu? Kada ‘lavina‘ krene ne pita se puno, nikome ne treba novi Desinec

Piše Ivan Renić
9. prosinca 2023. - 18:17

Zagreb, gostovanja, neredi, policija. Priča je to već toliko puta ispričana. Ponavlja se opet i opet. A dogodilo se i nakon Hajdukove utakmice u Kranjčevićevoj. Po dolasku u Zagreb, tkogod neupućen mogao je zaključiti da se igralo finale Lige prvaka. U najmanju ruku. Snage sigurnosti bile su na svakom koraku.

Kako smo se približavali stadionu u Kranjčevićevoj bilo ih je još i više. Možda i bolje da je tako. Garancija je to mira. Barem je trebala biti. Metež je nastao po završetku utakmice. Navijači Hajduka brzo su ispraznili tribinu i uputili se prema parkingu. Ne znam što je bio okidač nemira. Neki spominju da su se od nekud pojavili Bad Blue Boysi...

Ali nastao je metež u kojem su odjednom proradili pendreci u suzavci. Guralo se i tuklo. Pa tko prav, tko kriv... Ovaj put smo se u to uvjerili iz prve ruke. Trojica navijača o kojima smo već pisali mirno su čekali pokraj auta. I onda je jedan dobio pendrekom po leđima, drugi je izdaleka zahvaćen suzavcem, treći izguran dalje. Ni krivi, ni dužni. Čekajući pored auta...

image
Ronald Goršić/Cropix

Ništa nova

I to je najveći problem, kada netko tko od nereda nije napravio ni „n” na bilo koji način nastrada. Gostovanja su osjetljivo pitanje, pogotovo ona u Zagrebu. Možemo li razumjeti obje strane? Ajmo barem pokušati. Policija je u velikom broju prisutna da se neredi spriječe. Dogodi se provokacija, naguravanje, povik, tko zna što... I onda kreće „lavina”.

Teško je u takvim situacijama razlučiti tko je kriv, a tko nevin. Ali zar je rješenje tući sve po redu? Pa i ljudima koji sjede u autu iz čistog mira udariti po vozilu? (Samo)kontrola mora biti veća. Jasno, ne otkrivam toplu vodu, niti je ovo problem od jučer. Ali baš nitko ne želi novi Desinec.

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:19