StoryEditor
HajdukNemoš to razumit

Žali Bože brojača i njihove nabavke za neke stadione: Hajduk je i po buri stoljeća nagledaniji klub u Hrvatskoj

25. veljače 2019. - 17:19
hajduk_gorica14-230219

Hajduk po buri stoljeća 6708 gledatelja, svi ostali zajedno bez bure stoljeća 5912. Brojke ne lažu, kako bodovne kao kriterij za poziciju na tablici navijačima Hajduka bolne, tako ni one o posjećenosti na stadionima. Egzaktne su. Manchester United – Liverpool 74519 gledatelja, Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 81029 gledatelja...

A sad nešto sasvim drugačije, kako bi rekli ljubitelji Monty Pythona. Hvala Bogu imamo i mi u Prvoj HNL brojače na ulazima, iako bi neki od njih na nekim stadionima mogli slobodno na dan prvenstvenih utakmica uzeti - slobodan dan.

Žali Bože tih u hrvatskom nogometu do njihove nabavke i instalacije toliko zazivanih mehanizama, kada pobroje tek 279 gledatelja kao na ogledu Rudeša i Rijeke u petak ili 513 na subotnjem susretu Slaven Belupa i Intera iz Zaprešića. Kada stoje praktično besposleni, kada su stoga potpuno izvan forme. Tek nešto bolje bilo je na nedjeljnom ogledu Istre 1961 i Lokomotive, 816 duša bilo je na stadionu. Čak tri prvoligaške utakmice odigrano je u ovom kolu s manje od tisuću gledatelja! Jedini susret na kojem je bio četveroznamenkasti broj gledatelja bio je derbi europskog Dinama i do ovog kola drugoplasiranog Osijeka koji je istog dana uživo pogledalo 4304 osoba.

Split je kao i dobar dio Dalmacije u subotu poharala bura. Do poslijepodneva i smirivanja bure je uopće i odigravanje subotnjeg susreta Hajduka i Gorice bilo upitno, iz nogometnih i iz sigurnosnih razloga. Uostalom kao i diljem grada pod Marjanom fasade zgrada i krovovi kuća, oštećene su od jakog vjetra bile i neke ploče poljudskog krova pa je stoga bio za svaki slučaj i zatvoren dio stadiona. No, opet je Poljud po posjećenosti nadmašio sve ostale stadione zajedno, preostale četiri utakmice. A govorimo o ligi svjetskih viceprvaka. Leteći cirkus se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 16:09