StoryEditorOCM
Hajduka sad je dobar

Zabio Dinamu i užario telefone: ‘Ovaj ti je bio u Hajduku na probi!‘; Istražili smo kad je as Osijeka ‘pao‘ u Splitu

Piše Slaven Alfirević
28. studenog 2023. - 23:14

Rubrika bi se mogla svrstati pod egidom "a nami nije valja...", dakle, nama nije vrijedio, tj. Hajduku, međutim što je sve bilo tog ljeta 2021. godine teško je na prvi balun kazati, pa ne treba ni žuriti s bilo kakvim konstatacijama.

Tek, Anton Matković, o njemu je riječ, u ljeto 2021. godine kako saznajemo proveo je u Poljudu, u Hajduku, desetak dana, ali se na kraju neobavljena posla vratio u Slavonski Brod, u redove Marsonije.

Hajduk ga je pogledao, ali Matković u konačnici nije ostao u Splitu, premda je desetak dana, kako čujemo, proveo u Poljudu. Tada je bio 15-godišnjak koji se u Slavonski Brod vratio pohađati završni razred osnovne škole. Što je zapelo?

Veliki talent

Eto ga sad u - Osijeku, dvije i pol godine kasnije zabio je prvoligaški prvijenac protiv Dinama i sad svi govore o velikom talentu Osijeka. Peti je najmlađi strijelac Osijeka u HNL-u, iza Filipa Živkovića, Dina Špehara, Karla Lalića i - Mihaela Žapera.

Matković je i mladi reprezentativac i nesumnjivo je podigao znatnu prašinu sad kad je u Maksimiru pobjegao Dinamovoj obrani, točnije Theophileu na odličnu asistenciju Pušića, zaobišao je istrčalog vratara Zagorca  i manirom rutinera plasirao loptu u mrežu za privremenih 1:1.

Rođen je 19. veljače 2006., visok je 191 centimetar, igra na poziciji desnog krila ili centarfora, pobire komplimente zbog svog talenta, a trener Osijeka Zoran Zekić gurnuo ga je u vatru kao ispunjenje obećanja da će u osječku momčad sve češće gurat talente. I protiv Hajduka nedavno na Opus Areni ušao je u igru nekoliko minuta, ali je to prošlo nezapaženo...

Reprezentativac

Sad je fakat, zabio je Dinamu, najavio ekstra darovitost. Igra inače za izabranu vrstu Hrvatske "do 17" i sada do "19"  ali tek kad je viđen kako Dinamu zabija gol, užarile su nam se poruke:

- Hej, ovaj ti je bio u Hajduku na probi prije dvije godine!

Bilo je to 2021. godine, bio je Matković tada član Marsonije, prije toga je počeo u Budainki, pa bio u Željezničaru, sve su to klubovi iz Slavonskog Broda, a Hajduk u pravilu dobro češlja to područje. Stigao je, dakle Matković u Split, ali - nije ostao. Vratio se u Marsoniju, odakle ga je ubrzo pobrao Osijek i doveo u svoju omladinsku školu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 22:16