StoryEditorOCM
Hajdukfešta u baškoj vodi

Za uspomenu i dugo sjećanje: Urania i Hajduk dva su kluba bratska...

Piše Ivo Sikavica
26. rujna 2022. - 12:39

Veličanstveno i dostojanstveno su Baškovođani proslavili 100. rođendan svoje kraljice – Uranije. 

U goste im je stigao Hajduk koji je napunio tribine na igralištu Ante Jurišić-Ako. 

U jutarnjim satima položeno je cvijeće na spomenik osnivaču kluba dr. Šimunu Sikavici koji se nalazi pred ulazom u stadion, te pred središnji križ na groblju sv. Josipa u Baškoj Vodi, za sve preminule i poginule urance od osnutka do danas.

Staničić: Drhtim od sreće

Ćim se održi Izvanredna izborna skupština organizirat će se i svečana sjednica povodom 100. rođendana. Sve to pomalo kasni jer je Urania dvije godine bila u mukama na organizacijskom, kadrovskom, igračkom i svakom drugom polju. Srećom su je prije nekoliko mjeseci preuzeli sportski dragovoljci i velikim dijelom vratili na pravi kolosijek.

Na naš upit u značenju proslave izjasnio se jedan od starijih “uranaca” Hrvoje Staničić, kojem je pripala čast da izvede počasni prvi udarac na utakmici.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Sretan sam što sam doživio ovu veliku obljetnicu. Hvala svima koji su me se sjetili i rekli da bi voljeli da baš ja izvedem počasni udarac. Drhtim od sreće jer sam uranac i hajdukovac, a posebice ponosan Baškovođanin. Sjetio sam se i nekih lijepih trenutaka, putovanja brodom na otoke, teških i borbenih utakmica u Grebenu... Nismo smjeli uvrijediti roditelje i samo igrati nogomet, a ne raditi u polju ili ne odlaziti s njima u ribolov. Sve smo morali uskladiti, vremena su bila teška, moralo se raditi...

Carević: Nije mala stvar ugostiti Hajduk

Kako je bilo igrati i trenirati u njegovo vrijeme upitali smo i Slobodana Carevića, nekadašnjeg igrača, danas trenera omladinske škole Uranije.

- Igrao sam u Uraniji dosta godina u solidnoj generaciji, postizali smo zavidne uspjehe. Po završetku igračke karijere odlučio sam se za trenerski poziv, najprije u Uraniji, pa onda u Zmaju, Jadranu iz Tučepa i evo me opet na poziciji voditelja omladinske škole u klubu u kojem sam i ponikao. Zadovoljan sam organizacijom proslave, nije mala stvar ugostiti Hajduk koji ima zgusnut raspored. Dobro je da nas je “pustila” kiša i da je velik broj ljudi ispunio tribine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 17:52