StoryEditorOCM
Hajdukzanimljiva karijera

Veliko pojačanje Hajduka: igrao je sa zvijezdama PSG-a i Reala, a jedna njegova fotografija izazvala je pravu pomutnju

Piše Damir Dobrinić/SN
2. lipnja 2023. - 09:55

Zanimljivu je karijeru ispisao Yassine Benrahou, 24-godišnji Marokanac odrastao u Parizu. Igrao je s aktualnim velikanima europskog i svjetskog nogometa, teren dijelio sa zvijezdama PSG-a i Reala - pišu Sportske novosti.

Benrahou je karijeru počeo u pariškom predgrađu, tri godine igrao je u Akademiji Bandy s Mbappeom i Ikoneom, da bi s 12 godina nakratko prešao u Paris SG. Već s 15 priključio se Bordeauxu gdje je svlačionicu dijeli s velikim nadama Žirondinaca, Julesom Koundeom i Aurelienom Tchouamenijem. Profesionalni ugovor za Bordeaux potpisao je 2018. godine ušavši u seniorsku momčad pod nadzorom trenera Paula Souse, a potom i Gustava Poyeta.

U prvu ekipu Žirondinaca ušao je u ljeto 2019., ali nakon samo 10 odigranih utakmica, jedna fotografija koštala ga je daljnjeg angažmana. Ne obična, već fotografija s obilježjima PSG-a izazvala je veliku pomutnju. Zato je u zimu 2020. izlaz pronađen u posudbi, Benrahou je morao iz Bordeauxa, otišao je na posudbu u Nimes, Uvjerili su se u Nimesu da je Benrahou zaista vrijedan otkupa, pa su samo šest mjeseci kasnije platili 1,5 milijuna eura za njegov ostanak. U Nimesu je igrao jako dobro premda je klub upravo te sezone ispao u drugoligašku konkurenciju.

- Ostao sam u klubu, jer iako su neki odmah otišli, ja nisam htio tek tako otići.

image
Ante Čizmić/Cropix

Rang niže nije smetao Benrahoua da pokaže svoju klasu, dvaput je u jesen 2021. izabran za igrača mjeseca. Četiri pogotka i pet asistencija u početnih osam utakmica sezone 2021./22. u dresu Nimesa izdvojili su Marokanca, priskrbili su mu titulu igrača lige za kolovoz-rujan. Zanimljivo, isti je učinak potpisao u prvoj polusezoni na Poljudu.

- U tami Nimesa svijetli sjajni Benrahou. Za njega su interes već pokazali njemački i talijanski klubovi, kao i momčadi iz top 10 francuskog prvoligaškog društva - pisao je portal 360sport.

Ali, na kraju je Benrahou izabrao Hajduk. Zašto, objasnio je u razgovoru za francuski Goal.com.

- U Nimesu su stvari bile komplicirane i imao sam priliku otići. Proučio sam ponudu Hajduka sa svojim agentom. Vidio sam kakve navijače i povijest imaju, a dalje je sve išlo prirodno. Hajduk se želi vratiti na vrh i igrati europsko natjecanje svake sezone. To mi je olakšalo odluku o dolasku, a četiri mjeseca kasnije sam osvojio prvi trofej u karijeri - ispričao je Benrahou za Francuze. Pritom je naglasio “Hajduk je ispunio sve što je obećao”. Zadovoljan je Benrahou na Poljudu, a s obzirom da ugovor ima još tri sezone, ima vremena i prostora da svi budu još sretniji. Potencijal svakako postoji, obostrani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:30