StoryEditorOCM
Hajduktko je bolji?

Veliki obračun unutar derbija: Hajdukov ‘bauštelac‘ protiv Dinamovog arhitekta ‘teškog‘ 20 milijuna

Piše Ivan Renić
13. rujna 2024. - 15:50

Malo je reć’ kako derbi stiže u neveselom momentu za Hajduk. Tri dana prije smijenjen je sportski direktor Nikola Kalinić koji je potom otvorio ‘Pandorinu kutiju’ iz koje je štošta izašlo.

Revanširali su se istog dana s Poljuda na izvanrednoj konferenciji za medije koju je održao predsjednik Ivan Bilić. Prebacivanje odgovornosti i krivnje, umjesto baluna igrao se ping-pong. A za to vrijeme – momčad pati...

Kako i ne bi kada je očekuje derbi s Dinamom na Maksimiru. I to derbi u kojem bi Bijeli eventualnom pobjedom mogli prestići Zagrepčane usprkos svemu. Dakako, dosadašnja igra takav scenarij ne sugerira. Momčad Gennara Gattusa nije u ulozi favorita. Daleko od toga.

Bit će milijuna

Na Maksimiru ćemo gledati i dvoboj dvaju mladih dragulja. Mladih, a opet već etabliranih. Neizostavni su dijelovi svojih momčadi Rokas Pukštas s jedne i Martin Baturina s druge strane. Hajdukov Amerikanac bio je na izlaznim vratima Poljuda. Htjela ga je Parma, skoro je i krenuo put ‘Čizme’, ali klubovi se nisu uspjeli dogovoriti. Hajduku je bilo premalo ono što je Parma nudila, nadali su se kojem milijunu više. Ostao je Rokas tako na Poljudu. U dosadašnjem dijelu sezone propustio je sve zajedno tek nešto više od jednog poluvremena. Gattuso ga u pravilu ne mijenja, igra Pukštas čitave utakmice i jasno je kako se bez njega teško može.

image

Dinamo će na Baturini ‘napuniti kesu’.

Ronald Goršić/Cropix

Na glasu je kao veliki radnik, a takav je i na terenu. Neumorno radi, ‘kopa’ i traži povoljne situacije. Odlično se ubacuje iz drugog plana, a sjajan je i u igri glavom što je pomalo neobično za veznjaka po vokaciji, iako mu je Gattuso u posljednje vrijeme namijenio drukčiju ulogu.

Različiti su tipovi igrača on i Baturina. Dinamov biser je ‘arhitekt’. Gradi igru svoje momčadi, sve se oko njega vrti. Za Dinamo je u novoj sezoni u četiri prvenstvene utakmice upisao isto toliko asistencija. Iako nije ‘fantazista’, ima potez, a krasi ga i dribling. Razlika je i što se vrijednosti tiče. Baturina po Transfermarktu ‘piza’ čak 20 milijuna eura, najvrjedniji je igrač lige. Dinamo će, bez sumnje, na njemu dobro ‘pazariti’. Pukštas je, pak, na osam. Evo kako smo ih usporedili.

Rokas Pukštas – Martin Baturina

Tehnika: 3 – 4,5

Realizacija: 3,5 – 3,5

Igra glavom: 4 – 2,5

Dribling: 3 - 4

Izdržljivost: 4 – 3,5

Forma: 3 – 4

Ukupno: 20,5 – 22

image

Zanimljivi će biti njihovi dvoboji

Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 15:50