StoryEditorOCM
Hajdukdruštvene mreže

Veliki je dan za mladog hajdukovca, stižu čestitke... Ali, hoće li mu se ispuniti velika želja?

Piše Sport SD
9. rujna 2024. - 10:34

Velik dan za mladog hajdukovca, Niko Sigur slavi rođendan, stigla je čestitka s Poljuda.

- Danas svoj 21. rođendan slavi naš Niko Kristian Sigur. Niko, želimo ti sve najbolje!, stoji u objavi Hajduka na društvenim mrežama.

Mladi Sigur nedavno je promijenio nacionalni dres, odlučio je braniti boje Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo.

Naime, na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je sudjelovao i na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha - objasnio je Sigur svoju odluku.

image

Kanadski izbornik Jesse Marsch

AFP

Kanadski izbornik Jesse Marsch pozvao ga za prijateljske utakmice, u pobjedi protiv SAD-a Sigur nije sudjelovao, ostaje nada da će debitirati u utakmici protiv Meksika u srijedu 11.09.

- Jedna predivna stvar o Kanadi i multikulturalizmu je što je on odrastao u Kanadi, ali zaista igra kao Hrvat. Razumije kako nogomet funkcionira. Ima tu inteligenciju i nogometno iskustvo premda je mlad, kazao je kanadski izbornik o SIguru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 10:37