StoryEditorOCM
Hajdukklub navijača

Veliki hercegovački humanitarac ističe pripadnost bijelima: ‘Hajduk nije identitet nego odluka, tu nema štele‘

Piše Sport SD
30. siječnja 2024. - 22:28

Bivši franjevac Dalibor Dado Milas gostovao je u podcastu Bljesak Live, a predstavljen je kao humanist, intelektualac i veliki navijač Hajduka. O svojoj ljubavi prema bijeloj boji govorio i u ovom podcastu.

Milas je istaknuo svoju povezanost s Hajdukom, naglašavajući da Hajduk za njega nije samo identitet, već i odluka.

- Hajduk nije identitet nego odluka. Ja ne hejtam Dinamo ni bilo koji klub. Ja volim Hajduk, a nakon Superlige sam zamrzio nogomet i ništa me ne zanima osim Hajduka. To je klub navijača, više od 80.000 članova, a Torcida su ljudi od profila - odvjetnici, liječnici... I u Hajduku nema štele. Bio sam razočaran nakon Rijeke, ali vjerujem procesu. Ne zanima me rezultat već "naša priča", koja mora biti čista. Bit će gusto, ali bit će Hajduk prvak! – kazao je Milas u podcastu Bljeska.

Milas je poznati humanitarac i jedan od pokretača humanitarne udruge Minores koja se brine o beskućnicima u Mostaru i socijalno ugroženima.Član je uprace odgojno-obrazovnog kampusa ‘Augustinum‘ u Grazu gdje je inače prvi stranac u povijesti ove katoličke obrazovne institucije u Štajerskoj te predaje na teološkom fakultetu u Grazu. Autor je i zapažene knjige ‘Hijene ga nisu dirale‘, a sav novac od njene prodaje išao je u humanitarne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 01:02