StoryEditorOCM
HajdukDuhovi prošlosti

Veće su šanse da će Torshavn izbaciti Hajduka nego da će se do kraja godine potvrditi da je Trump vanzemaljac

Piše Frane Vulas
23. srpnja 2024. - 22:18

‘Kladionice tvrde: veće su šanse da večeras vidite vanzemaljca nego poraz Bijelih‘. Taj pet godina stari naslov iz Slobodne Dalmacije postao je valjda besmrtan, ušao je u legendu.

Bivši kolega iz sportske redakcije napisao je tog srpnja 2019. godine benigan tekst, lako štivo, najavu onoga što se smatralo odrađivanjem posla, uzvratne utakmice Hajduka i Gzire United. U prvom susretu Hajduk je slavio 2:0 na Malti. Uzvrat je trebala biti samo formalnost, ali pretvorilo se valjda u najsramotniji poraz u povijesti Hajduka.

„Bijeli” su poveli, ali su gosti preokrenuli na 1:3 i senzacionalno eliminirali Hajduk. Pa se stalno izvlačio taj tekst, koji vjerojatno nikada neće biti zaboravljen. Pogotovo zbog toga što je i gostujući trener nakon susreta rekao kako ih je posebno motivirao. Za ne falit, neko vrijeme omaškom je potpisnik ovih redaka bio potpisan ispod tog teksta. Papir trpi svašta, portal još i više. U novinarskom poslu ponekad zaista treba jesti go*na, ali kako bi rekao Mario Balotelli „Why always me?”. Tada je kvota na pobjedu Gzire na Poljudu iznosila čak 21.

U četvrtak Hajduk na Poljudu igra prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige protiv HB Torshavna s Farskih otoka. Ponovno neki otočani, samo umjesto južnjaka sjevernjaci. Opet je Hajduk veliki favorit, ali opečeni i na hladno puše. Za usporedbu sada je koeficijent na pobjedu Torshavna na Poljudu samo 18. Dakle, veći izgledi za trijumf u Splitu kladionice daju Torshavnu nego što ih je imala Gzira koja je šokirala Hajduk. Pametnome dosta. Hvala na pitanju, koeficijent u kladionicama na pobjedu Hajduka je 1,10.

image
AFP

Vrijednost momčadi Torshavna po Transfermarktu je 2,08 milijuna eura. Za usporedbu te 2019. godine Gzira United je po istom izvoru imala momčadi vrijednu 2,55 milijuna eura, skuplji sastav. Hajduk je tada vrijedio 24,6 milijuna eura. Sadašnji Hajduk po Transfermarktu vrijedi duplo više nego tada - 51,01 milijun eura. No, to sve nipošto ne smije uspavati „bijele”.

Keoficijent na pobjedu Torshavna je 18. Velika je kvota, kladionice im daju male šanse, ali one - postoje. Imaju veće šanse za pobjedu nego što ih je imala Gzira. A daleko veće šanse nego da će se do kraja godine potvrditi kako je Donald Trump - vanzemaljac. Koeficijent na to da je bivši i potencijalni budući predsjednik SAD-a koji je nedavno okrznut preživio pokušaj atentata „mali zeleni” je na nekim kladionicama koje te bizarne stvari imaju u ponudi čak 10000. Zanimljivo, na Joea Bidena je samo 8000. Pa ti vidi oš‘ se kladit i na koga.

image
AFP
image
Cropix
image

Slavlje igrača Gzire na Poljudu

Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 20:11