StoryEditorOCM
Hajdukhoće li opet?

Važna karika Hajduka ne zabija puno ove sezone, ali kad zatrese mrežu to bude svaki put protiv Varaždina

Piše K. M.
23. veljače 2024. - 15:30

Dva puta ove sezone igrao je Hajduk protiv Varaždina i u oba susreta upisao po tri boda. Devet utakmica zaredom ‘bijeli‘ su slavili protiv Varaždinaca, a očekuje se nastavak tog niza i u ovom susretu i nastavku borbe za titulu. 

Jedna zajednička stvar za ova dva odigrana susreta Varaždina i Hajduka ove sezone je Filip Krovinović. Naime, veznjak ‘bijelih‘ ove sezone je zabio dva zgoditka i to oba Varaždinu. Prvi je bio za vodstvo u pobjedi od 2:1. Leon Belcar je u toj utakmici izjednačio, a konačan rezultat i pobjedu Hajduku donio je Leon Dajaku

U drugom susretu ove sezone Krovinović je bio strijelac gola za 3:0, a prije njega su zabijali Rokas Pukštas i Zvonimir Šarlija, dok je Filip Uremović autogolom postavio rezultat na 3:1. 

Kad se gleda isključivo učinak golova i asistencija Krovinović u tom segmentu ima dosad najslabiju sezonu u tom segmentu. Najbolji učinak imao je u prvoj sezoni sa sedam golova i šest asistencija u svim natjecanjima, a u drugoj je zabio tri gola i četiri puta asistirao. Uzrok tome može se gledati i kroz izmijenjene uloge u odnosu na prvu sezonu, a ono što će bolji poznavatelji nogometa primijetiti je da Hajduk ne može bez njega ne terenu s obzirom na onaj neprimjetniji dio posla koji uključuje balans i spajanje linija.

Kako se nosi s kritikama koje dobiva, prvenstveno zbog gledanja na učinak kroz golove i asistencije, otkrio nam je nedavno tijekom dodjele nagrada za Sportsko ime Dalmacije.

-  Ne dotiču me kritike jer znam što dajem momčadi i koliko mogu dat. Samo da je zdravlja i bit će to sve top, samo neka se ovako nastavi – kazao nam je tad Krovinović koji bi zanimljiv niz mogao nastaviti u 24. kolu u Varaždinu (subota, 15 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:16