StoryEditor
Hajduk'posljednji poziv'

Uzmi ili ostavi! Hajduk povukao potez, na redu je Ohandza. Otkrivamo moguće posljedice nepotpisivanja ugovora

17. siječnja 2017. - 11:30
oha00

Hajduk je ponudio Ohandzi novu verziju ugovora, ukupno poboljšanu, podebljava mu bonuse! Ohandza je na potezu: uzmi ili ostavi. Ako potpiše, otvara sebi realnu mogućnost da postane najbolje plaćeni nogometaš “bijelih”.

Ako ne potpiše lako je pretpostaviti da se neće naći na popisu putnika za pripreme u Turskoj, ugovor mu istječe u lipnju. Ako ne potpiše, “potpisat” će po svemu – selidbu u B momčad!

Nova verzija ugovora, dakle. Znači li to da je dogovor s Ohandzom na vidiku? Ne bi trebalo žuriti s odgovorom, ali brzo se Ohandza mora odrediti, jer mu, rekosmo, o tome ovisi odlazak na pripreme u Tursku!

Činjenica je da Hajduk baš ovog tjedna želi staviti na čistac pregovore s Ohandzom, da znaju na čemu su. Ohandzi, podsjetimo, postojeći ugovor istječe u lipnju.

Najbolji ako je zdrav

Hajduk je napravio korak naprijed, podebljao je bonuse i ukupni mu ugovor, premda je fiksni dio, istini za volju, nešto niži nego što je bila postavljena letvica u ranijim pregovorima; koji su prekinuti bez dogovora, dizanjem sa stola i – neuspjehom, razlazom.

Da se razumijemo: i zadnji put je Hajduk povećao ugovor Ohandzi u odnosu na postojeći, digao mu sa 8 na 12 tisuća eura mjesečno gažu, te dodao bonuse za asistencije i golove.

No, to je stožer Ohandze, njegov zastupnik iz Njemačke Oliver Koenig ocijenio kao nedovoljno, ispod razine vrijednosti Ohandze kojeg smatra najboljim igračem Hajduka.

Jest najbolji, ako je zdrav, logika je u Poljudu.

Sad je Hajduk podebljao ukupni ugovor, ponudio Ohandzi verziju da bude vezan brojem nastupa, a istodobno su mu fiksni dio “spustili” sa 12 na, pretpostavlja se, desetak tisuća eura mjesečno. Dakle, godišnje ispod 144.000 eura.

Ali su mu s klauzulom o broju nastupa, najmanje 25 tijekom sezone, omogućili da ostvari prihod od preko 200.000 eura godišnje! U rangu Marka Futacsa. I to bi ga trebalo zadovoljiti.

Uvjetuje mu se broj nastupa: zaigra li 25 puta u sezoni koja ukupno nosi 36 prvenstvenih utakmica, plus kup, plus europska scena, ostvario bi prihode u rangu najbolje plaćenog igrača Hajduka. A to je Marko Futacs sa svojih 19.000 eura mjesečno, dakle oko 228.000 eura godišnje.

Potez je povučen, što će reći ‘sir Oliver’?

Ohandzi se zbrajaju i bonusi za golove i asistencije, što krpe, što konca, Ohandza bi mogao doći na svoje. Najbolji ugovor za najboljeg igrača/napadača!

Ohandza, ako potpiše, bit će plaćen kao Futacs, samo što bi morao biti – zdrav, da redovito igra. Takav je igrač, kvalitetan, da ga nitko od trenera ne bi držao na klupi, a da je zdrav.

Hajduk je povukao potez, sad je na redu Ohandza. I njegov zastupnik Oliver Koenig. Što će reći “sir Oliver”? Može li i Ohandza štogod prelomiti u sebi, bez zastupnika? 

Tri  ključne

1. 10.000 eura fiksna mu je mjesečna plaća, na godišnjoj razini 120.000 eura (ranije su mu davali 12 tisuća, godišnje 144 tisuće; i jedno i drugo je više nego što je dosad imao);

2. Ako nastupi 25 puta u sezoni, skočila bi mu primanja, imao bi više od 200.000 eura godišnje, na razini Futacsa koji ima cca 230.000 eura.

3. Računaju se i nagrade za golove i asistencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 02:31