StoryEditorOCM
Hajdukslatka pobjeda

Uživajte u majstoriji mladog hajdukovca, srušio je moćni Fenerbahče: ‘Ne znam gdje mu je kraj...‘

Piše Sport SD
11. srpnja 2024. - 09:09

Velika pobjeda Hajduka protv Fenerbahčea u Grazu, Bijeli su u posljednjoj utakmici središnjeg dijela priprema slavili rezultatom 1:0, pogodak odluke zabio je Bruno Durdov. Utakmica protiv Fenerbahčea kojeg vodi portugalski stručnjak Jose Mourinho bila je tvrda, prava natjecateljska. 

Utakmica je odlučena u 85. minuti, Melnjak je ubacio s lijeve strane, Durdov primio loptu u šesnaestercu, okrenuo svog čuvara i pucao u bliži kut vratara Ertugrula Cetina koji je u drugom poluvremenu zamijenio Dominika Livakovića.

Za turski sastav je do 79. minute igrao Edin Džeko kojeg se danima povezivalo sa splitskim klubom, no sve je izglednije kako BiH reprezentativac neće preseliti na Poljud.

Sažetke utakmice protiv Fenerbahčea pogledajte OVDJE.

Bila je to četvrta pripremna utakmica Hajduka pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa te druga pobjeda nakon trijumfa protiv ukrajinskog Rukha iz Lavova (3:1). Protiv slovenskog Radomlja Splićani su upisali poraz (0:1), te remi s ukrajinskim Šahtarom (1:1).

image
Damir Krajač/Cropix

Gattuso: ‘Mourinho me pitao kako sam nakon Napolija i Marseillea došao na Poljud, a Hajduk je za mene poput Reala‘

Turcima su ostali upitnici, Gattuso zna od ranije, a sad ima i potvrdu koja mu je trebala, konačnu odluku donosi brzo

Jedan je od dvojca koji je zaustavio ‘bosanskog dijamanta‘, ima i poruku za Hajdukovog dragulja, ne skriva zadovoljstvo

Nakon utakmice Filip Uremović pohvalio je mladog hajdukovca Durdova.

- Dečko je stvarno dobar. Mislim da su mu ovo druge pripreme s prvom ekipom. Pokazuje puno toga, a ima i još puno toga za raditi. Ne treba ga sad uzdizati, ali stvarno su tu ova dva lijepa gola u ova dva dana i zaslužuje čestitke za to. Samo neka ga zdravlje služi i ne znam gdje mu je kraj. 

image
Damir Krajač/Cropix

Hajduk se nakon priprema u Sloveniji vraća u Split gdje će odigrati još jednu pripremnu utakmicu, 18. srpnja igraju protiv širokog Brijega na Poljudu.

- Utakmica protiv Fenerbahčea neće biti zadnja uoči početka sezone. Odigrat ćemo još jednu utakmicu u Splitu protiv Širokog Brijega. Svaka utakmica je dobrodošla. Svaku analiziramo, promatramo greške i tražimo prostor za napredak. Za dva tjedna ćemo odlučiti tko će igrati prvu utakmicu u Europi. Glavni igrači u momčadi ne postoje. Ima igrača koji imaju kvalitetu, ali potrebno je znati to podrediti momčadi. Tko se u iduća dva tjedna bude najviše dokazao, taj će igrati - izjavio je trener hajduka Gennaro Gattuso nakon pobjede protiv ukrajinskog Rukha.

Sve je bliže početak Hajdukove sezone, prva službena utakmica igra se 25. srpnja na Poljudu, protivnik je HB Torshavn u drugom pretkolu Konferencijske lige.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 08:39