StoryEditor

USPRKOS MARATONSKIM PREGOVORIMA Messi neće u Split sigurno, a za Barcelonu se i dalje ne zna

Piše PSD.
22. veljače 2011. - 20:35
Čak četiri sata trajao je sastanak predstavnika Hajduka i izaslanika Barcelone na drugom katu stadiona na Poljudu oko mogućeg gostovanja velikog španjolskog kluba u srpnju ove godine u Splitu. No, nakon dugog vijećanja ništa se još konkretno nije dogovorilo.

- Obavili smo razgovore sa ljudima i kroz nekoliko idućih dana ostaje nam da i konačno riješimo pitanje mogućeg dolaska Barcelone u Split. Sva pitanja i dalje su ostala otvorena, rekao je Petroslav Sapunar, predsjednik hajdukovog nadzornog odbora.Ključan problem za Hajduk je termin, Barcelona je predložila već ranije da se utakmica odigra 25. srpnja, što Hajduku nezgodno upada između dva vjerojatna službena termina u evropskim natjecanjima. No, nije to jedino otvoreno pitanje.
- Problem s terminom svakako još ostaje otvoren, a problem je i taj što Messi sigurno u tom terminu ne može doći u Split. Jasno je da Barcelona sa Messijem i bez njega nije ista momčad, komentirao je Sapunar.

Pregovore su u ime Barcelone vodili Sergi Vieta i Juan Mata Rodriguez iz agencije Media Pro. Pred njih dvojicu predstavnici Hajduka stavili su i opciju smanjenja naknade koju bi oni platili Barceloni, prvotno tražena cijena je 2 milijuna eura, no bez Messija bijeli bi tu cifru svakako željeli skresati.
- Jasno je da ne možemo platiti istu cijenu za Barcelu sa Messijem i bez njega. No, sve dalje ide svojim putem i sve ovisi o nama. Moramo se dogovori još oko svih tih detalja i kako sam rekao kroz idućih nekoliko dana vidjeti koje je konačno rješenje, kazao je Sapunar.

Je li moguće da do utakmice sa Barcelonom uopće ne dođe?
- Postoji i takva opcija, priznao nam je Sapunar.

Na pregovorima je uz njega bio i predsjednik Upravnog odbora Josip Grbić koji je samo slušao što je novinarima izreferirao Sapunar i nije imao nešto posebno dodati.
- Kako vam je Sapunar rekao, stvari idu svojim tijekom i u idućih tjedan-dva znat ćemo više, rekao je Grbić.

Dugometražni poljudski film završio je tako rečenicom "Nastavit će se". Pričalo se puno, ali novinarima su predstavnici Hajduka malo toga novog otkrili. Ostaje da vidimo što će se to novoga dogoditi u idućih 10-ak dana i može li Barcelona doista tijekom idućeg ljeta svojim dolaskom razveseliti navijače bijelih. Ostaje međutim i upitno koliko bi probirljiva splitska publika pozdravila tako skupi dolazak velikoga kluba bez njegove najveće zvijezde, s obzirom da je sada sasvim sigurno da Messija u Splitu gledati nećemo. A Barcelonu?PERO SMOLČIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2021 11:36