StoryEditor
Hajduknema zainteresiranih

Unatoč diskontnoj cijeni, Konstruktorove dionice Hajduka nitko ne kupuje, niti se za njih raspituje

15. listopada 2020. - 12:34
Denis Jerković/Arhiva/Cropix

Paket od 10 tisuća dionica Hajduka ukupne nominalne vrijednosti pet milijuna kuna, iz portfelja propalog Konstruktor-Inženjeringa, nije našao novog vlasnika ni po diskontnoj cijeni od 1,310.800 kuna.

Sedmi je to put kako je propali građevinski div u stečajnom postupku raspisao prodaju te imovine prikupljanjem pisanih ponuda. Otvaranje kuverti bilo je zakazano za jučer, u sjedištu Konstruktor-Inženjeringa u Svačićevoj ulici, pred Odborom vjerovnika propale tvrtke. No, na Trgovački sud u Splitu, koji ih je zaprimao, nije stigla niti jedna ponuda neke tvrtke, udruge ili pojedinca. S prodajom se nastavlja, te će novi krug uskoro biti oglašen. Početna cijena paketa dionica ponovo će pasti za dodatnih dvadeset posto, na 1,048.640 kuna.

- Na žalost, dosad se nitko nije javio, niti raspitivao. Cijena može padati sve dok se dionice ne prodaju, no Odbor vjerovnika Konstruktor-Inženjeringa je taj koji donosi odluku o tome kako će se postupati. Sljedeća prodaja uskoro će biti oglašena i održat će se u roku od mjesec i nešto dana. Nema razloga za odugovlačenje - kazao je Frano Krišto, stečajni upravitelj Konstruktor-Inženjeringa, te napomenuo da ako postoji zainteresirani kupac taj čeka da cijena padne, a problem je i što je to mali udio u vlasništvu Hajduka (1,86 posto) s kojim je teško utjecati na donošenje odluka u klubu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. listopad 2020 12:34