StoryEditorOCM
Hajduktrener villarreala

Unai Emery igranje u Europi smatra dragocjenim: ‘Hajduk je veliko ime i s respektom pričam o njemu svojim igračima‘

17. kolovoza 2022. - 14:17

Na pressici Villarreala prije susreta s Hajdukom, bili su stoper Raul Albiol i trener Unai Emery. Ponudili dosta saznanja i o Hajduku, te naglasili ozbiljnost kojom prilaze okršaju protiv „bijelih”.

Unai Emery, prije treninga puno je pričao s Foythom, argentinski desni bek je ozlijeđen, a Paco Alcacer je na putu za Emirate. Pričao je kako su to prodali Estupinana u Brighton. To mu nije problem. Ima dosta igrača koje mora mijenjati jer sada nisu u stanju igrati tri utakmice na tjedan. Mora kombinirati sa sastavom, čeka ga teška sezona. Ali sad misli samo na Hajduk.

image
Ante Čizmić/Cropix

Pričao je:

- Što za mene znači ova utakmica? Dovoljno je reći – Europa. To je izazov. Uvijek je bila Europa nešto posebno za mene i to pričam svojim igračima... Sad smo u Konferencijskoj ligi, ali svejedno, držimo mnogo do toga. Kakvu je samo slavu i zadovoljstvo pobrao Mourinho što je to osvojio i Roma kao prvi prvaci ovog natjecanja. Europa nas zove, sve je to dragocjeno za nas, posebni izazovi.

A Hajduk?

- Hajduk Split je veliko ime, ima povijest, izaziva maksimalan respekt i poštovanje. Ja to znam. Kalinić, Simić, Livaja, to su igrači koji imaju internacionalno i prepoznati su u svijetu. Nama je važno pobijediti. S velikim respektom pričam o Hajduku svojim igračima. Bitno je da se dobro „apliciraju” na igru, da budemo ozbiljni. Vrlo je bitno kako ćemo se posvetiti utakmici. Moramo hodati svoj put – rekao je Emery.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 07:25