StoryEditorOCM
HajdukBad Waltersdorf

Umjesto u Njemačku kako se nagađalo, Sahiti stigao na pripreme Hajduka u Austriju

Piše Frane Vulas
23. lipnja 2022. - 18:52

Emir Sahiti najspominjanije je ime među igračima Hajduka ovog prijelaznog roka, koji se zapravo još tek i zahuktava. No, zasad je otišao samo u Austriju, na pripreme Hajduka. Iz Barcelone gdje je bio na odmoru nakon što mu se sezona u odnosu na klupske suigrače produžila zbog nastupa za reprezentaciju Kosova u Ligi nacija.

Njemački mediji raspisali su se zadnjih dana o interesu tamošnjeg velikana HSV-a (zadnjih sezona drugoligaša) za Sahitija, a tu su i Talijani.

Raspituju se već neko vrijeme i mnogi drugi inozemni klubovi, i iz ostalih jakih europskih liga. Međutim, mnogo je pritom spletom okolnosti i spinova u điru, „fake newsa”. Sahiti je navodno već viđen na završnim pregovorima u Njemačkoj, iako je za to vrijeme zapravo bio na odmoru u Španjolskoj.

Potom se kao otkupna cijena za igrača koji je jedan od tržištu najzanimljivijih igrača „bijelih” spominjala njegova inicijalna vrijednost prema Transfermarktu od 1,5 milijuna eura, a jasno je kao dan da ga Hajduk za tu cijenu neće pustiti nigdje.

Vrijednosti po Transfermarktu ponekad nisu identične, pa čak ni blizu onome što se zaista može dobiti/tražiti za nekog igrača, realno su nekad mnogo veće ili manje. Primjerice nekad vrijednosti ne prate talent igrača pa su za mlade nogometaše koji su zabljesnuli izvješene smiješno malo vrijednosti.

Ponekad ne prate recimo blizinu isteka ugovora zbog čega bi vrijednost trebala padati, a ne ažurira se dovoljno brzo. Teško je to u Sahitijevom procijeniti osim onako odokativno. Sve uvijek ovisi o ponudi i potražnji, ali za 23-godišnjaka iza kojeg su dvije jako dobre sezone (u Šibeniku na posudbi pa potom i prošla u Hajduku), ofenzivca, reprezentativca (debitirao je nedavno za Kosovo), igrača za kojeg je već iskazano dosta interesa, koji ima još tri godine ugovora... vjerojatno će u điru morati biti mnogo više ponude.

U rangu od recimo četiri milijuna eura. Pola milijuna, milijun gore-dolje, da nas se krivo ne shvati. Naglašavamo, ovo je tek procjena.

Priključio se Sahiti „bijelima” u austrijskoj bazi u Bad Waltersdorfu i odmah se i priključio treninzima. Uletio je u žrvanj. Makar, ponavljamo, to ne mora značiti da će i 9. srpnja biti dio momčadi koja će se u Superkupu suprostaviti Dinamu u Maksimiru. Možda se već sutra sve preokrene i Sahiti bude na pragu neke nove stranice koju će okrenuti u karijeri, daleko od Poljuda koji će mu po svemu sudeći biti prava odskočna daska u karijeri.

Kad god taj idući skok stigao na dnevni red. A zasad su na dnevnom redu bili prvi treninzi i kilometri u Austriji gdje će „bijeli”  protiv rumunjskog prvaka Cluja odigrati svoj prvi pripremni susret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 12:20