StoryEditorOCM
Hajdukpiše L’Equipe

Ugledni svjetski list: ‘Uskoro u Hajduku? Nakon Perišića, žele dovesti još jednog velikana‘

Piše Sport SD
17. srpnja 2024. - 08:24

Navijači Hajduka s nestrpljenjem čekaju nova igračka imena na Poljudu, najveće pojačanje zasad u prijelaznom roku je Gennaro Gattuso na klupi. Još na pripremama u Sloveniji novi trener Bijelih komentirao je moguća pojačanja.

- Ne brine me. Predsjednik i ljudi u klubu znaju da ne želim igrače koji su pisali nogometnu povijest. Želim igrače koji su dobri za moj stil nogometa, funkcionalne i brze koji su spremni nositi se s pritiskom 25-30 tisuća ljudi. Čekam dvojicu krilnih napadača, a onda ćemo vidjeti. Radimo na dovođenju krilnih napadača. Šaljemo ponude, neki od njih žele previše novaca... Nadamo se da će dvojica krilnih napadača uskoro doći u klub. Kada imate fizički snažnu momčad kao što je Šahtar onda krilni napadači mogu izdržati 65-70 minuta. U špici imamo trenutno Marka Livaju i Matu Antunovića, zato brojni drugi igrači igraju na tim pozicijama. Najvažnije je da ne dovedemo igrača samo da ga dovedemo. To nije dobro, treba pogriješiti što je manje moguće - rekao je Gattuso. 

image

Gennaro Gattuso

Damir Krajač/Cropix

Najzvučnija imena koja se povezuju s Hajdukom su Edin Džeko i Ivan Rakitić, a o potonjem je pisao i ugledni francuski list  L’Equipe. 

Ivan Rakitić uskoro u Hajduku iz Splita?, naslov je teksta u kojem pišu:

- Rakitić je zimus došao u Al Shabab, a sada bi mogao napustiti saudijsko prvenstvo i otići u Hrvatsku. Nakon što je u siječnju uspješno vratio Ivana Perišića, Hajduk se nada da će uvjeriti još jednog velikog hrvatskog igrača na dolazak.

Podcijenjen. Krivo procijenjen. Ali usmjerite svjetla reflektora na njega i njegova je veličina jasna kao dan; vrime je

Kukumari su se ukiselili dok se čekaju službene objave na Poljudu; evo koja su se sve pojačanja ‘zavrtjela‘ u eteru

Prema svim informacijama Hajduk i Rakitić dogovorili su sve što su trebali, a konačno bi svjetlo dana ta objava trebala ugledati idućeg tjedna. Na Poljudu čekaju da se sve posloži onako kako treba, ipak bi to, unatoč Rakitićevim godinama, trebao biti jedan od najpompoznijih ulaznih transfera u povijesti Bijelih.

Nakon impresivne međunarodne i reprezentativne karijere sada bi i u Hajduku trebao pokazati što zna, a lako moguće i zaključiti karijeru. S titulum? Kakva bi to obostrana bajka bila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 16:49