StoryEditor
Hajduksamo najbolje

U Turskoj je Hajduk hadžija sam za sebe, zahvaljujući de luxe Tudoru! 

Piše Slaven Alfirević
20. siječnja 2020. - 19:44
Miro Gabela/Hajduk.hr

Tudor de Luxe. Svaka mu čast. Uno di noi. Polako ćemo ispričat ovu priču, ne može stat u jednu rečenicu. Dakle... Pripreme kao pripreme, uvijek je opasnost napisati ono otrcano – najbolje pripreme dosad.

Pa smo se uhvatili u mislima kako se to piše valjda od pamtivijeka. Valjda desetljećima otkako se uopće odlazi na pripreme. Zadnjih godina trudimo se svojski izbjegavati tu poštapalicu. Dijelom i zbog toga što god pripreme budu “najbolje dosad”, sezona u pravilu ode - ajme i kuku. Međutim, svake pripreme donose svoju novu priču.

Ove zime Hajduk može nakriviti kapu, da ne kažemo fes. Boraviti obilata dva tjedna u hotelu Titanic Deluxe Golf u Beleku samo je za hadžije! Ponovili doseg iz vremena Maleša i Balakova I po tome ja Hajduk šampion svojih turskih priprema kamo pohodi, s rijetkim izuzecima od 2004. Ne uspoređujemo “bijele” ni sa kime, tek sa samim sobom. Ponovili su doseg predsjednika Hrvoja Maleša iz rastrošne 2012. kad je u doba Krasimira Balakova pripreme locirao u hotel Rixos Premium.

Tada je i tercet Bugara za kormilom, uz Balakova još i Jonče Arsov i Ilija Grujev koštao kao kajgana svetog Petra. Htjelo se najbolje, plaćalo se najskuplje. Bilo je sjajno i skupo i u Marbelli par godina ranije, 2010., u doba Joška Svaguše i Ivice Šurjaka; to je destinacija koju je htio i dobio trener Edoardo Reja.

Za Hajduk je dobro samo najbolje. Vrh po običnoj cijeni Ove godine s Titanicom, ali baš ovim Titanicom, Hajduk je ponovio vrh Rixosa, samo što plaća cijenu – prosječnog hotela. To je bingo! Najbolje, a u pola cijene! Sretna je momčad, a miran i spokojan ekonomični Marin Brbić. Ne pucamo ciframa, jer je to klizav teren, pa bismo za pogrešnih desetak tisuća eura mogli popast demant ili nedajbože tužbu, ali vjerujte nam na riječ. Dakle, Hajduk je za ovu zimu odabrao hotel Titanic, ali u Lari, mjestu susjednom Beleku, na rivijeri Antalyji (pisali smo stoput: Antalya je kao Makarska, pa sad Belek, Lara, Side..., birajte Brela, Bašku Vodu, Tučepe...).

Solidan, ali prosječan hotel za ovdašnje pojmove, mada ni tamo ne bi ništa falilo. Titanic je, naime, lanac hotela u Antalyji, Istanbulu, Bodrumu i – Berlinu. Hajduk je smjerao u prosječno zdanje u Laru, ali onda je gazda čuo da je trener te momčadi iz Hrvatske Igor Tudor, bivši trener Galatasaraya i oduševio se! - Ne, vi nećete u taj Titanic, Igor Tudor zaslužuje najbolje, dajem vam popust, vi ćete u Belek u de luxe zdanje!

Rečeno, učinjeno. Uz sitnu nadoplatu od koje Brbiću ruke nisu zadrhtale, Hajdukova se ekspedicija našla u “raju na zemlji”.  Istina je, tu su u istom hotelu i Ahmat Grozni, Šahter Karaganda i Sabah iz Azerbajdžana, ali gdje su njihovi financijski gabariti, a gdje poslovično lelujavi Hajduk koji može biti sretan da mu se vratio Brbić, koji svaki euro okreće dvaput, prije nego što ga uloži.

Takva ga fama tuče. Prirodni travnjaci Lako je što hotel raspolaže fitnessom i bazenom, nego su nogometni tereni u neposrednoj blizini savršeni, zemlja oteta močvari, sve prirodni travnjaci. Istina, lani u Kempinskom, te prethodno u Suenu hvalili smo uvjete također, ali ovo je ipak - top. Top topova, kako se to voli u žargonu kazati.

U Antalyji nema loše. Ima bolje, najbolje i-  top topova. Srećom da su se i naši u Istri trgli oko infrastrukture, uređenja igrališta, pa u bogatstvo ogrezao Dinamo može reći pih, za ovu titulu 2020. dovoljno mi je biti i u Rovinju. Inače, “modri” su u Turskoj odavna nabijali komplekse u kakvim bi se hotelima razbaškarili.

Međutim, sad im i Hajduk parira. Spletom okolnosti, ali – parira. U Turskoj je Hajduk hadžija sam za sebe, zahvaljujući de luxe Tudoru! 

#IGOR TUDOR#HAJDUK#PRIPREME#BELEK

Izdvojeno