StoryEditorOCM
HajdukPustili ga s Poljuda

U Hajduku nije uspio, a sada se preporodio u HNL-u: ‘Bio sam najgori, a danas ljudi pričaju da sam najbolji‘

Piše Mario Djak/SN
28. kolovoza 2024. - 16:02

Michele Šego, krilni napadač Varaždina, doživljava pravi preporod ove sezone. Nakon nekoliko godina borbe s ozljedama i problemima sad je konačno pronašao svoju pravu formu, a njegova izvedba na terenu izravno je utjecala na sve pogotke Varaždina u dosadašnjem dijelu sezone, pišu Sportske novosti.

U nedavnom susretu protiv Slavena Belupa, Šego je ponovno bio jedan od ključnih igrača upisavši pogodak i asistenciju, čime je samo potvrdio svoju važnost za momčad.

image
Paun Paunović/Cropix

Ne žalimo se

Iako prvo poluvrijeme nije bio na očekivanoj razini, Varaždinci su se u drugom dijelu probudili i dominirali terenom.

- Prvo poluvrijeme je bilo nekako sporo, i od nas i od njih, možda malo i dosadno. Uz to, teren nije bio baš u najboljem stanju, pa je i to možda otežavalo situaciju. Ali, u drugom poluvremenu smo se probudili i mislim da je bilo puno dinamičnije, imali smo bolje šanse, mogli smo dobiti i s većom razlikom, ali dobro je, ne žalimo se, tako da je super - rekao je Šego.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Njegova forma nije došla slučajno. Nakon godina muka s raznim ozljedama, Šego je napokon maksimalno zdrav i spreman da pokaže svoj puni potencijal.

- Mislim da je ključno to što sam konačno zdrav. Nakon par godina, tijekom kojih sam stalno imao nekih problema, dosta je pomogla obitelj Kapulica i sad sam konačno zdrav i daj Bože da tako ostane - nada se Šego.

Pohvalio je i svoje suigrače, ističući njihovu ulogu u momčadskom uspjehu. Iako je skroman i ne voli isticati sebe, ne može se zanemariti njegov doprinos momčadi.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- A to zašto sam možda bio dobar... Eto, konačno sam zdrav. Ne bih sebe previše isticao, moram se zahvaliti suigračima.

Odigrali smo odlično protiv Slavena Belupa, pogotovo drugo poluvrijeme - skromno je rekao varaždinski krilni napadač.

Varaždin je u ovoj sezoni pokazao iznimnu defenzivnu stabilnost, primivši samo dva pogotka u četiri utakmice, oba u utakmici protiv Hajduka.

- Drago nam je da smo protiv Rijeke sačuvali nulu, kao i u svim ostalim utakmicama, osim Hajduka, iako je prvo poluvrijeme na Poljudu bilo jako dobro, ali u tih 15-ak minuta drugog poluvremena malo smo pokleknuli, možda zbog pritiska i atmosfere. Tu još možemo sazreti - objasnio je Varaždinov ofenzivac za SN.

image
Duje Klarić/Cropix

Unutrašnja pobjeda

Za Šegu trenutačna forma nije samo sportski uspjeh, već i osobna pobjeda. Nakon što se borio s padom forme i ozljedama, ponovno je pokazao svoju vrijednost na terenu. Mnogi navijači po društvenim mrežama upravo njega ističu kao najboljeg pojedinca u dresu Varaždina.

- S obzirom na to da je bilo trenutaka kad sam bio možda i najgori igrač, sigurno mi je uspjeh što sam uspio navesti ljude da opet pričaju da sam najbolji. Ovo je neka moja unutrašnja pobjeda, baš mi je drago zbog toga i nadam se da će se tako nastaviti - zaključio je 24-godišnji Michele Šego.

image
Paun Paunović/Cropix

Uz ovakvog Šegu, Varaždin može s optimizmom gledati na nastavak sezone, nadajući se da će njihova ofenzivna igra ubrzo donijeti još bolje rezultate.

image
Željko Hajdinjak/Cropix
image
Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 13:23