StoryEditor
HajdukOde Ante u Oostende

U Cityju su sretni što je otišao s Poljuda, a Hajduk je isto zadovoljan: evo što nam je kazao Palaversin zastupnik

5. srpnja 2019. - 10:34

Ante Palaversa se smjestio u Oostende, odnosno točnije u Hoenderloo u Nizozemskoj gdje je belgijski klub na pripremama, konačno je riješio Gordijev grop s Hajdukom. I Manchester Cityjem.

Hajduk je objavio sa zadovoljstvom da će sav bonus dobiti, pa zaokružuje iznos odštete odmah na šest milijuna eura. Ne mora sad ovisiti kad će ga i koliko puta trener stavljati u momčad da se ispuni kvota od 30 puta po 40.000 eura (jednako je 1,2 milijun eura), a to je nosilo samo početnih 45 minuta. Na raspon od godine i pol.

Minute na kapaljku

Palaversa je igrao na kapaljku, dobro je poznata situacija koja je nervirala:

1. Trenera Sinišu Oreščanina (nikako čisto-bistro objasnit da ga ne stavlja u prvih 11 jer mu je po formaciji – rezerva);

2. Hajduka koji je gledao u pješčani sat i kad će konačno bit ispunjena ta kvota;

3. Naposljetku sam Manchester City kojemu se Palaversa, kao zadnji vezni igrač, našao u zapećku i nije se razvijao kako bi očekivali za mladog reprezentativca u kojeg ulažu šest milijuna eura odštete od Hajduka i još je kod njih na plaći.

Kako je bilo Palaversi svo to vrijeme, možemo samo pretpostaviti, Palaversa je šutio (s)trpljivo, a sad iz Oostendea poručuje:

- Zadovoljan sam raspletom situacije, nadam se svemu najboljem...

Granit će mu sunce, sretan je što je tamo i s Goranom Milovićem, stoperom Hajduka (i Splita i Osijeka i u Kini je bio). Dobri čovjek Milović odmah mu je postao “cimer” na pripremama u oazi zelenila u Nizozemskoj. Bit će mu i od pomoći da se brzo uklopi u novo društvo.

Prilika za napredovanje

Palaversin zastupnik Ante Peša iz slovačke firme “Stars and Friends” koja je obavila transfer sa Cityjem, a i sadašnji posao nove posudbe, rekao nam je:

- Ni City, ni nitko nije bio zadovoljan postojećim stanjem s ostankom Ante u Hajduku. Drago mi je da smo našli rješenje, da i Hajduk bude zadovoljan. Dobit će sav bonus, a Ante ide dalje. Imali smo nekoliko prvoligaških opcija iz Belgije i Španjolske, ne bi bilo korektno da im sad spominjem imena, pa neću.

- Sad je Ante u Oostendeu, žarko ga je želio bivši igrač Cityja Kare Ingebrigtsen (53), Norvežanin, koji je trener Oostendea. Mislim da je ovo za sve sretan rasplet i da će Ante sad krupnim koracima krenuti naprijed. Razvijat će se u ligi koja je nedvojbeno jača od HNL-a, što zadovoljava i nas i City.

Palaversa se uz potpis ugovora posudbe iz Manchester Cityja za Oostende slikao sa svojim zastupnicima, to su naš Ante Peša i šef “Zvijezda i prijatelja” Slovak Roman Vojtek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 00:37