StoryEditor
Hajdukkomentar

Tudore i Vučko, kanite se analize tekstova i držite se igre. Kritika nije napad na klub, a vidjeti neprijatelje u svemu, paranoično je

30. lipnja 2020. - 15:25
Marijo Bašić/ arhiva HANZA MEDIA

Najava utakmice s Goricom imala je i svoju predigru, nakon pobjede protiv Slaven Belupa Jurica Vučko, prvi Tudorov suradnik zaintrigirao je javnost objavom na Instagramu, pa se i o tome pričalo na „zoom” pressici pred Goricu.

Vučko je, naime, napisao:

 Nikad veći motiv u svom životu nismo imali, jer lako je šta se boriš protiv naših sportskih suparnika, to je normalno, nego protiv domaćih... To boli. A u biti motivira. Idemo do kraja. Najlipši osjećaj je dat sve od sebe, za djetinjstvo i pripadnost. Nećete tako lako. Podrška igračima! - riječi su Jurice Vučka.

Prilično intrigantno, o domaćim je li „izdajnicima” iliti „unutrašnjem neprijatelju”, nek nam bude dopušteno tumačiti Vučkove riječi.
Ostalo je nejasno na koga cilja Vučko, a pitanje se poteglo i na pressici s Tudorom ne bi li javnost dobila preciznije informacije.
Na prvu, Tudor je o Jurici Vučku rekao:

- On je moj veliki prijatelj i suradnik, prvi put čujem da je to objavio – rekao je.

Onda mu je citirana Vučkova objava, pa se trener referirao:

- Meni je to super, ali stvarno to prvi put čujem. Mislim da je to općenita stvar. Ne bih htio davati neke senzacionalističke naslove koji bi vam možda bili dragi. Svi koji žive ovdje znaju da ima određeni broj ljudi koji ne navijaju za Hajduk. Zbog svojih sitnih malih interesa ne žele da Hajduk pobjeđuje. To se vrlo lako može vidjeti i po tekstovima nekih kritičara, sportskih analitičara. To nije nikakva tajna. Dobro se može vidjeti tko ruši. To su oni koji analiziraju samo kada je loše. Mislim da je (Vučko, op. a.) na to mislio. Na jednog svog poznanika, za kojeg mislim da je imao priliku u Stobreču, tamo je bio trener vratara – komentirao je Tudor.

Tko je taj na koga je Vučko mislio? U prvi mah pomislili smo kako je to Milenko Bikić, jer on je vezan za Stobreč i kao trener vratara i nismo bili jedini tog mišljenja. Međutim, sam Bikić je  to demantirao objavom na fejsu „mnogi me zovu i pitaju, ali to nisam ja, Tušo i Jure moji su prijatelji”.

Čini se, dakle, da se radi o Antoniju Juričiću, našem kolegi novinaru Slobodne Dalmacije, jer ga je Tudor spomenuo u jednoj od ranijih pressica ("razni Juričići" je tada rekao), premda ga sad nije izrijekom spominjao.

A što u Hajduku kažu, kakav je njihov stav na ove polemične riječi, zapitali smo? Poseban stav nam nisu kazali, nema dodatnog komentara, očito se slažu s trenerima...

Tudore i Vučko, ostavite novinarima da rade svoj posao, vaš je na terenu i o njemu govore rezultati.. Kanite se analiza tekstova, držite se analize igre svoje momčadi. Kritika loše igre nije napad na trenera i klub, dapače. U svemu i svakome vidjeti neprijatelje, unutarnje ili vanjske, paranoično je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 22:17