StoryEditor
Hajdukkompletira se struka

Tudor odabrao bivšeg hajdukovca za trenera vratara u svom stožeru

Piše Vedran Babić
31. prosinca 2019. - 22:48

Hrvoje Sunara trebao bi biti novi trener vratara Hajduka. Nema još službene potvrde, ali prilično sigurno možemo tvrditi da je to to. Sunara u Poljud stiže iz drugoligaša Dugopolja gdje je radio u stožeru Stipe Balajića.

Danas četrdesetogodišnji Sunara kao igrač je prošao Hajdukovu školu i u bijelom dresu upisao 61 nastup. Bio je i član mlade reprezentacije Hrvatske, no stvari su za njega krenule nizbrdo u jesen 2003. kad se ozlijedio u uzvratnoj utakmici 1. kola Kupa UEFA-e s Grasshopperom na Poljudu (u duelu s Mladenom Petrićem!). 

Nakon toga je počeo padati u drugi plan. Priliku su dobili Zlatko Runje, pa Vladimir Balić i Sunara je 2004. otišao u izraelski Hapoel Be’er Shevu. 

Ubrzo se vratio u Hrvatsku, točnije u Pomorac. Branio je još za Slavonac, Karlovac i na koncu RNK Split u kojem je 2014. zaključio igračku karijeru.

U Parku mladeži ostao je raditi kao trener vratara, prvo u omladinskoj školi, a onda i s prvom momčadi. Početkom 2019. prešao je u Dugopolje, a ujedno je i trener vratara u hrvatskoj reprezentaciji do 21 godine. 

Uskoro polaže za vratarsku UEFA A licencu.

U svakom slučaju, stručni stožer novog trenera prve momčadi Hajduka Igora Tudora trebao bi izgledati ovako: pomoćnici Hari Vukas i Jurica Vučko te trener vratara Hrvoje Sunara.

#HAJDUK#HRVOJE SUNARA#TRENER VRATARA

Izdvojeno