StoryEditorOCM
Hajdukpred Rijeku

Trojicu bismo izdvojili od kojih čekamo kvalitetni iskorak, da pomognu sebi i Hajduku, a u konačnici oplode i Karoglanove zamisli

29. rujna 2022. - 22:27

Hajduk ulazi u novu seriju utakmicu, listopad i studeni nude non-stop, Ubrzani ritam, do prekida zbog Mundijala determinirat će ujedno i poziciju trenera Mislava Karoglana. A novi trener je došao da bi se igralo – bolje.

To je onaj prvi i zapravo jedini postulat koji je uvjetovao smjenu Valdasa Dambraukasa. Nije se igralo dobro. Odnosno, igralo se slabo. Zato su mu rekli: „Idi, dobri čovječe...”

Što je pak mogao uraditi Karoglan s pomoćnikom Karoglanom minulih desetak dana tijekom reprezentativne pauze teško je odgonetnuti, trenirali su u Baškoj Vodi, prethodno u Mravincima i sad žure u Crikvenicu...

No, nisu bili kompletni, nedostajalo je mnogo reprezentativaca i ozlijeđenih... Znači, nisu imali idealne uvjete da bi se bistrila taktika.

Međutim, neće ih se to puno pitat. Rijeka stiže kao protivnik i zadatak u trenutku kad treba improvizirati iz odrađenog tijekom reprezentativne pauze. Pamtimo i to da je Karoglan u jednom od svojih prvih nastupnih govora kazao kako „ne valja igrače odmah bombardirat s previše informacija”, jer onda se u toj šumi novosti napravi više štete nego koristi.

Što se to novoga moglo usvojiti i što se usvojilo, možda vidimo već na Rujevici. Prethodne utakmice pod paskom Karoglana (Rijeka i Istra 1961, obje u Poljudu) donijele su naznake novog vjetra, ali ne drastično...

Karoglanu će svakako trebat pomoć nogometaša da provede zamisli kako želi, a neki od njih baš su dosad igrali toplo-hladno, više hladno nego toplo.

Trojicu bismo izdvojili od kojih čekamo kvalitetni iskorak, da pomognu sebi i Hajduku, a u konačnici oplode i Karoglanove zamisli:

1. Filip Krovinović – fali njegovih golova, drugačiju mu ulogu namjenjuje Karoglan, malo povučeniju, ali to je samo zato da lakše dođe prema golu, licem okrenut, a ne da se gužva prema položaju špiceva. Od Filipa se očekuju i golovi, dosad je redovit u nastupima, nijednu utakmicu nije preskočio ni u HNL-u, ni u Europi, ni Superkup. Ali je izravno upisao samo pogodak protiv Vitorije u Splitu, te asistenciju u Varaždinu. Kad bi on „pojačao” svoje brojke izravnog učinka asistencija i golova, to bi značilo i da je Hajduk proigrao.

2. Stipe Biuk – mladi reprezentativac igrao je ove sezone nešto bolje nego proljetos, ali također mu fali bolji konkretan učinak. Kako bi rekli treneri, fali mu gol... U HNL-u zabio je samo Rijeci, sad nedavno u Poljudu i to se dočekalo kao „mana s neba”, uspio mu je solo-prodor. Prvi prvenstveni ove jeseni. Prethodno je dao gol u Valenciji protiv Villarreala. Igra klasično lijevo krilo što je pomalo arhaična pozicija, no očekuje se da uz terapiju Karoglana proigra do kraja, postane ubojitiji i podeblja rubriku golovi i asistencije (dosad samo dvije protiv Istre, po jedna u Puli i Poljudu).

3. Marco Fossati – od iskusnog Talijana ne tražimo golove i asistencije, uostalom njegova pozicija je zadnji vezni, a dosad u rubrici golovi stoji realiziran penal protiv Villarreala u Valenciji kao jedini gol, te nula asistencija... Nije ni igrao previše, stigao je „iz ozljede” koja ga je morila dugo na početku sezone. No, kad bi on stekao onu raniju čvrstinu te bio sposoban odigravati po 90 minuta po utakmici, onda bi i Hajduk snažnije prodisao. Da u srcu igre, ispred zadnjeg reda to bude „pravi Fossati”. S njim u staroj formi Hajduk bi morao imat i posjed baluna i brži protok akcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 05:52