StoryEditorOCM
Hajdukznanstvenici

Trojica dobitnika Nobelove nagrade posjetila Hajduk: ‘Drago nam je što im je boravak na Poljudu bio zanimljiv i ugodan‘

Piše Sport SD
20. lipnja 2024. - 20:30

Trojica renomiranih znanstvenika, dobitnika Nobelove nagrade, danas je posjetilo Poljud gdje ih je primio predsjednik Uprave Ivan Bilić zajedno s članovima Uprave Marinkom Akrap i Ivanom Matanom.

Richard Roberts, Gregg Semenza i Svante Paabo dobitnici su Nobelove nagrade s područja biokemije, a u Split su stigli na znanstveni kongres "13th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine".

Organizator kongresa Dragan Primorac nobelovce je u posljednja tri dana  upoznao s gradom, a danas ih je odlučio doveo u posjet Poljudu gdje su boravili otprilike sat vremena. Upoznali su se poviješću Kluba te razgledali najzanimljivije dijelove stadiona.

- Velika nam je čast i zadovoljstvo što možemo ugostiti ovako istaknute pripadnike svjetske znanstvene zajednice. Ovo je prvi put u povijesti da nam u posjet dolaze dobitnici Nobelove nagrade te mi je drago što im je današnji boravak na Poljudu bio zanimljiv i ugodan - kazao je ovom prilikom predsjednik Uprave Ivan Bilić.

- Ovaj kongres u Splitu trenutno je nešto najveće što se u ovom trenutku događa globalno u znanstvenom svijetu. Na njemu sudjeluje niz kandidata za Nobelovu nagradu, četiri dobitnika Nobelove nagrade od kojih su s nama danas na Poljudu Gregg Semenza, Svante Paabo i Richard Roberts. Oni su danas tu na Poljudu iz puno razloga, radi se o vodećim svjetskim znanstvenicima koji su svjesni važnosti suradnje znanosti i sporta na području sporta što je prioritet svima nama - istaknuo je prilikom posjeta Poljudu Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina koja je i sponzor Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 20:31