StoryEditor
Hajdukmercato

Tri igrača Hajduka odlaze na kraju ovog mjeseca, Barryju stigla ponuda turskog velikana, Bijeli neće dobiti ništa za Gambijca

Piše Slaven Alfirević, PSD
3. lipnja 2020. - 12:09
Damir Krajač/ arhiva HANZA MEDIA

Hamza Barry ostaje i u srpnju u Hajduku s dodatkom na ugovor, to je takozvani „srpanjski aneks”, što ga situacija oko korone uvjetuje. Jer, prvenstvo se produžuje do neslućenih termina, sve do 25. srpnja i postigli su dogovor u Poljudu sa svojim Gambijcem tvrda srca. Tvrda utoliko što nakon 31. srpnja Hamza i dalje ne želi ostati u Hajduku, barem (još) nema takvih naznaka.

S druge strane, trojica su „višak”, još trojici kojima istječe ugovor 30. lipnja u Poljudu ne namjeravaju ponuditi rečeni dodatak na ugovor. A to su pričuvni vratar Goran Blažević, stoper Stipe Vučur, te Josip Bašić, nekoć velika nada i daroviti desni branič.

Vijest je provjerena, premda u Hajduku još nije dobila status službene, uostalom tek smo u prvim danima lipnja, pa niti nema razloga objavljivati nešto što će tek doći na dnevni red. Dug je lipanj i nikad ne znaš, možda Blažević, Vučur ili J. Bašić zatrebaju, imaju svo pravo da ih koriste u preostalih 27 dana.

U nekim špekulacijama spominje se kako se ugovor produžuje po prirodnoj sili nastavka sezone, međutim sudeći po informacijama iz Poljuda, s Hamzom Barryjem je sređen aneks ugovora, a ovoj trojici neće se ni nuditi.

Za Gorana Blaževića već smo pisali da je usmjeren prema trenerskoj karijeri i na doborm je putu da brzo stekne diplomu, tj. licenciju, bez obzira bi li on volio ostati u igračkom kadru. Je li vrijeme da objesi rukavice o klin, tek ćemo vidjeti. Hajduku pri prvoj momčadi, kako se vidi, nije neophodan.

Stipe Vučur je imao svoje uspone i padove u dolasku iz Kaiserslauterna, pa je bio ozlijeđen, dogurao je do kraja ugovora, a Igor Tudor ima neke drugačije planove, ne treba mu Vučur, dalo se odmah naslutiti još u siječnju.

Josip Bašić ima svoju priču, pravi životni roman koji smo nerijetko i sami poticali, pričali o tome kako je u trenutku ponude Liverpoola kad je imao 16 godina radije ostao u Hajduku, međutim ozljede su tako učestale da je malo tko kao on imao takav peh.

Uglavnom, za Hamzu Barryja preskaču se barijere dok odbrojava posljednjih 10 nastupa za Hajduk i u tih 10 susreta je očigledno neophodan, pa mu „bijeli” produžuju ugovor za mjesec dana.

Dotle Blažević, Vučur i J. Bašić nakon 30. lipnja neće dalje trajati na popisu profesionalaca u lap-topu i debelom rokovniku u kancelariji sportskog direktora Ivana Kepčije.

Barry u Bešiktaš?

Tijekom jutra pojedini su turski mediji objavili informaciju da je Hamza Barry na pragu potpisa za turskog velikana Bešiktaš.

Turci ga, navodno, vide kao idealnu zamjenu za Kanađanina Hutchinsona koji nije produžio ugovor, a s obzirom da Gambijcu ugovor ističe na kraju sezone, Bijeli za njega neće dobiti ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 20:07