StoryEditorOCM
Hajdukstalna je mijena

Trenerski vrtuljak pred dvoboj Hajduka i Osijeka: sedmorica ih je ove sezone sjedilo na klupama ove dvije momčadi

Piše Slaven Alfirević
13. svibnja 2023. - 08:30

Dva kluba, sedam trenera! Hajduk i Osijek dobar su primjer ove godine kako je trenerski vijek na klupi često vrlo kratak. Kad samo pogledate dijapazon ove sezone i sudare na relaciji subotnjih aktera u Poljudu, shvatite onu kemičarsku u puno svjetlu te riječi: stalna na tom svijetu samo mijena jest.

Pa tako i vrtuljak na trenerskoj klupi.

Počeli su Dambrauskas i Bjelica, a nakon svih turbulencija tijekom sezone na obje adrese, derbi u najnovijoj, završnoj inačici ove sezone potpisuju Leko i Tomas. Treći Hajdukov i četvrti Osijekov kormilar.

Što li smo sve preturili preko glave ove sezone, a na pozicijama smo koje smo mogli pretpostaviti na samom početku 22/23 natjecanja. Hajduk drugi, Osijek četvrti... Možda sve te promjene nisu ni trebale, reći će laici. Samo kozmetika. Hajduk tri trenera, Osijek četiri.

Zanimljiv nam se čini brzi pogled kako se to zbilo, Osijek je smijenio Bjelicu nakon što se već dugo „kuhao u lonc”, razlaz se dogodio nakon pobjede Bjelice nad Dambrauskasom, unatoč svemu. Ubrzo je i Dambrauskas sišao s kormila u Hajduku, a dogodilo se da su na obje strane komandu preuzeli pomoćnici, Karoglan i Poms.

Poms će biti smijenjen nakon što ga je svladao – Hajduk, u kupu, uradio je to Leko koji je potom svladao i novog trenera Osijeka – Perkovića, u prvenstvu, a i taj novi trener, Perković, već je stari i evo nam na klupi Osječana Tomasa. Pravi vrtuljak. Leko u tri susreta s Osijekom već trećeg suparnika ima!

Utakmice i treneri

Osijek – Hajduk 2:1 – Bjelica - Dambrauskas

Hajduk – Osijek 3:1 - Karoglan – Poms

Osijek – Hajduk 1:2 (kup) – Poms – Leko

Osijek – Hajduk 0:2 – Perković - Leko

Hajduk - Osijek ??? - Leko - Tomas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:13