StoryEditorOCM
HajdukJedna od najdražih

Trener Gorice sjao je od sreće: ‘Ovo je velika pobjeda protiv velikog protivnika, legitimnog kandidata za prvaka‘

17. rujna 2023. - 20:53

Trener Gorice Dinko Jeličić je sjao od sreće. Pa ovo mu je važnije nego što je vodio Cristiana Ronalda u Al Nassru. Svaka čast petrodolarima, ali ne pobjeđuje se Hajduk svaki čas.

- Nakon ovakvih utakmica najlakše je davati izjave. Mogu samo čestitati momčadi na odrađenom planu igre i vjeri do samog kraja. Osjetili su što želim i to se danas vidjelo na terenu - rekao je u dahu.

Je li vam ovo najdraža pobjeda u karijeri?

- Ovo je velika pobjeda protiv velikog protivnika, legitimnog kandidata za prvaka. Jedna od najdražih svakako...

Pa je malo zastao...

- Ali dugo sam trener... - nasmijao se.

I to je točno, dugo ga znamo, 25 godina je trener, mlad je počeo, u Sesvetama, pa dugo u omladinskoj školi Dinama, bio je izbornik mladih u HNS-u, Hajduk ga je želio u svojoj Akademiji, pa je bio u Iranu, pa Alavesu, u Novigradu, Kustošiji, sve do Cristiana Ronalda i Al Nassra kojega je vodio osam utakmica. Ovo mu je pak šesta naša, hrvatska prvoligaška utakmica, četiri je vodio Rudeš 2018. i sad dvije u Gorici, svih šest bodova ima i četvrto mjesto, uz Hajdukov skalp!

I tek sad je u žarištu. Pitali smo dalje, pogodili ste sa zamjenama, to se lako vidi, ali to je istina?!

- Kad ovako ispadne onda svi hvale trenera. Pojačali smo napad, odabrali opcije koje su se pokazale dobre. Da to nije ispalo ovako, pitanje bi sigurno bilo jesam li pogriješio?! Moja je sreća da imam na klupi igrače koji mogu pomoći ekipi i donijeti preokret što se i dogodilo!

Jeste li očekivali bolji Hajduk?

- Očekivao sam da će oni biti malo bolji, da će nam ostaviti manje prostora. Analizirali smo ih dobro, a pogotovo to kako dolaze u prilike. Onemogućili smo ih da stvaraju prilike. Iz igre nam nisu puno napravili i to je naš uspjeh, naš plan. Ali, Banić nas je spasio, a Krizmanić spasio sa gol-crte. I to su detalji koji presuđuju.

Je li ovo najava borbe Gorice za Europu?

- Prvenstvo je dugo, ono je maraton. Cilj je stabilizacija u ligi, a ekipa je spremna podržati i veće ambicije. Iskorak. Daj Bože da taj iskorak bude plasman u Europu - pričao je Dinko Jeličić i dodao:

- Bodovi protiv ekipa koji su u našem rangu su ključni. Protiv Istre je sad ona utakmica koja mora dati potvrdu svega dobrog što smo napravili!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. srpanj 2024 03:21