Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajduknogomet karijere

Transfer od 2,5 milijuna eura na čekanju: Brazilcu se baš i ne ide iz Splita, a Hajduk ne bi lako, još manje jeftino, našao dostojnu zamjenu

Piše Frane Vulas
12. veljače 2020. - 07:49
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Priča o Jairu i Kairatu se baš otegla, a raspleta, kraja još nema ni na vidiku. 

Kairat i mir. Hajdukov Brazilac je na interes kazahstanskog kluba koji bi njemu mogao donijeti osjetno povećana primanja, a klubu s Poljuda posve konkretan iznos, gotovo pa samo odmahnuo rukom. Transfer navodno vrijedan oko 2,5 milijuna eura je već danima na – čekanju. Jairat.

Jairu se baš i ne ide iz Hajduka. U gradu pod Marjanom i Hajduku se udomaćio, tu mu je lijepo igrati i živjeti. To se vidi i na terenu gdje po brojkama igra najbolji nogomet karijere. Jairu se nikud ne žuri, što se pak ne može reći za Kairat bez obzira što je drugačija situacija što se isteka prijelaznog roka tiče. Eventualno u slučaju odlaska i za Hajduk. 

Naime, sve do travnja traje mercato u Kazahstanu. Međutim, prijelazni rok za Hrvatsku traje samo do 17. veljače, u situaciji ako bi Hajduku trebalo pronaći Jairovu zamjenu. A Hajduk je već i s njim u kadru u potrazi za jednim klasičnim napadačem koji još ove zime nije sletio na Poljud. Sati i dani ipak neumitno odmiču.

Dobar učinak, ali i karakter 

Ne bi bilo lako, a još manje jeftino, Hajduku pronaći igrača koji bi odmah na Poljudu mogao uskočiti u Brazilčeve kopačke. U 62 nastupa za Hajduk ovaj krilni napadač zabio je 21 gol uz 13 asistencija.

Ove sezone u 24 nastupa ima učinak od osam golova i tri asistencije. A nije stvar ni samo u tim suhim statističkim brojkama, već i u ukupnom doprinosu momčadi, pa i uklapanju u istu, karakteru igrača. Dugo Hajduk nije imao boljeg stranca. 

#HAJDUK#JAIRO DA SILVA

Izdvojeno