StoryEditorOCM
HajdukTrener za dugi rukav

Tramezzani je u Hajduku bio daleko ispred svih na Poljudu, čak tri godine, ali to tada nitko nije prepoznao

Piše Frane Vulas
24. kolovoza 2024. - 07:45

Talijan Paolo Tramezzani, aktualni trener nedjeljnog protivnika Bijelih u Puli Istre 1961, na Poljudu se zadržao tek jednu polusezonu. U siječnju 2021. godine stigao je na poziv tadašnjeg predsjednika Uprave Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, kada je trebalo hvatati veliki zaostatak za Goricom u HNL-u u lovu na Europu. Tada je, malo kasnije, stigao i Marko Livaja..., a prije već Lovre Kalinić. Počela se tek slagati ova povratnička momčad.

Ostvario je Tramezzani zacrtani plan, stigao Goricu, izborio Europu, ali već i prije toga se, tijekom proljeća, znalo kako je - bivši. Nije mu klub produljio suradnju. Nikoličius i Jakobušić imali su drugačije planove. Doveli su na kraju sezone Šveđanina Jensa Gustafssona koji se u gradu pod Marjanom nije proslavio.

Takav rasplet s Talijanom vidio se po nekim ponašanjima glavnih aktera, a između ostalog i po već pomalo zaboravljenom "slučaju jakna". Ma niste valja zaboravili onaj cirkus pred kraj prvenstva, na proljeće. Tada je Tramezzani na utakmici s Rijekom na Poljudu na klupi bio u jakni marke Adidas, iako je tada tehnički sponzor Hajduka bio Macron. Čak je bio i upozoren od strane ljudi iz kluba, no, ni sugestija na poluvremenu nije urodila plodom. Tada se nagađalo kako neće biti produljenja ugovora s trenerom i da niti na relaciji s vodstvom kluba pucaju. Zbog toga se, pogrešne jakne, očekivala klupska kazna.

Pao nam je napamet taj "incident" pred ovaj susret Tramezzanijeve Istre 1961 s Hajdukom u SuperSport HNL-u, a pogotovo stoga što je Tramezzani u Hajduku bio daleko ispred svih. U međuvremenu je nakon prošle sezone, prije par mjeseci, na poziciji tehničkog sponzora u splitskom klubu Macrona naslijedio baš Adidas. Sad svi u Hajduku nose Adidas. A kad je to radio Tramezzani onda je to bio veliki problem, drama. Eto na. 

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 13:54