StoryEditor
Hajdukotvoren natječaj za beka

Tko ima najviše šanse zamijeniti Juranovića?

3. ožujka 2017. - 18:55
hajduk_dinamo3-200316.JPG

Josip Juranović je ozbiljnije ozlijeđen, kakva pegula za mladog, novopečenog reprezentativca Hrvatske s kineske turneje u siječnju, kojemu se širom osmjehivao i nastup u Los Angelesu protiv Meksika krajem svibnja. Valjda će u dva i pol mjeseca prebroditi svu ovu nevolju što ga je zadesila napuknućem kosti u stopalu desne noge zbog čega mora - na operaciju.

Da, Juranović se nakon konzultacija s liječnicima odlučio na operativni zahvat saniranja napukle kosti u stopalu, pa sad valja vidjeti koliko će oporavak trajati.

A što će Hajduk bez svoga standardnog beka? Momka koji je transformacijom iz vezista u braniča oduševio, pa su i sportski direktor Mario Branco i trener Joan Carrillo smatrali da u njemu imaju temeljnog igrača, reprezentativca.
Četiri se solucije nude Carrillu, pa sad dolazi na vidjelo i mogućnost da Bugar Georgi Terziev dođe na poziciju desnog beka kao alternativni položaj; premda je u početku doveden - posuđen s time da bude kupljen – kao stoper koji zna igrati. Ali, može i na desnog beka. Evo što se nudi u paleti izbora Carrilla:

1. Ardian Ismajli

On je Hajdukova budućnost, reprezentativac Kosova produžio je bez pompe ugovor s Hajdukom sve do 2020. godine i time postao jedan od budućih oslonaca momčadi za iduće dvije-tri sezone. Imao je peh ozljedom u Maksimiru u listopadu koja ga je udaljila od nastupa za Kosovo protiv Hrvatske u Skadru, a nije bio ni u kadru Hajduka u finišu. Dotad smo ga voljeli nazivati kako je najbolji čuvar od svih Hajdukovih stopera.

Najbolji u igri jedan na jedan kontra protivničkog napadača. Međutim, kako su se u Hajduku ustalili Nižić i Ćosić, a uz njih ranije i Šimić, za 1,4 milijuna eura već plasiran u Italiju, tako se Ismajli na treninzima i u kombinacijama sve češće seli(o) na desnog beka.

Dok je gužva na stoperskom paru neka on bude alternacija Juranoviću. Čime je više ili manje sretan. Međutim, to je igrao i tu se pripremao. E sad, je li on u poziciji da samo uzme Juranovićevo mjesto za cijeli ožujak pa i travanj?!

2. Fran Tudor

On je počeo u Hajduku kao desni bek, makar je više zvrk u sredini terena, da bi se definitivno profilirao kao krilni napadač, poglavito po desnoj strani. Kako ga sad uvjeriti da se vrati korak-dva natrag, na desnog beka? To nije teško, ali Tudor je za ofenzivne kombinacije i kao takav se i sam približio Čačićevoj A, B, C vrsti... Povratkom na beka imao bi doduše osigurano mjesto sve dok se Juranović ne oporavi, a time i čvrstu minutažu. Međutim, bi li “bježao” prema naprijed?

3. Josip Bašić

Dugo ga čekamo, pa ga dočekamo, onda opet bude ozlijeđen, pa ga nema. Međutim, Bašić koji je lanjskog proljeća bljesnuo kod Burića na način oduševljenja, da smo se zapitali “pa di si ti momak bio cijelo vrijeme”, opet je ušao u probleme s leđima. Ali, onog dana kad je stigla vijest da je Juranović ozlijeđen, objavljeno je i da se redovitim treninzima vratio i Josip Bašić! Desni bek! Pa ako nije odmah za nastup u Osijeku, neka on trenira, proljeće bi moglo opet biti njegovo.

4. Georgi Terziev

Evo nas kod Bugara, naposljetku, ali nije zadnji; kako se ono kaže engleski s kojim se sad priča najčešće u Poljudu “last, but not least”.

Doveden za stopera, u konkurenciji da se nadmeće sa Ćosićem koga će se otkupiti i zadržati, tko je bolji i isplativiji, odjednom bi Terziev mogao na desnog beka. Jer, u opisu posla rečeno je dolazi stoper, koji može igrati bit i desni branič. O tome najbolje zna Carrillo, s treninga. 

 

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 14:23