StoryEditorOCM
HajdukSUDAČKI EKSPERT

Tenžera o Kolariću: ‘Volim njegov stil suđenja, pušta žešću igru, spreman igrač neće mu grintat‘ i tražit‘ prekršaje‘

24. rujna 2023. - 07:15

Naš sudački ekspert Goran Tenžera ovako je prokomentirao suđenje Patrika Kolarića na utakmici Hajduk - Lokomotiva (1:0):

- Sveukupno gledavši Patrik Kolarić je dobro odsudio utakmicu. Primijenio je svoj već poznati kriterij maksimalnog puštanja igre pri kojem su u prednosti tjelesno spremniji i žustriji igrači. Pri tome je više "čiste" igre, protunapada i akcija. Takav kriterij suđenja nosi i određene rizike i povremene reakcije igrača koji traže prekršaje i pomoć suca. Osobno podržavam takav stil suđenja tako da i pojedine pogreške rado toleriram, posebno ako nisu utjecale na igru i rezultat kao što je to po meni bilo na ovoj utakmici.

Jedan udarac s kuta bio je dosuđen za goste, a morao je biti prekršaj na Mikanoviću. U 21. minuti kod udarca Sigura, trebao je biti udarac iz kuta što ni pomoćni sudac nije primijetio. U 63. minuti je kod centaršuta Žaper bio kratko potezan od obrambenog igrača, ali nije bio u prilici igrati loptom tako da nije bilo ni elemenata za kazneni udarac.

Dobro je Kolarić vidio nesportski potez Mersinaja i opravdano ga isključio dodjelom druge opomene.

Hajduk je opet imao problema sa zaleđima i iz tog razloga mu je poništen pogodak Krovinovića - opservacije su našeg stručnjaka Tenžere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:56