StoryEditorOCM
Hajdukvoli izazove

Talijanski mediji zatečeni odlukom Gennara Gattusa: nećete vjerovati koga je potjerao iz momčadi zbog nediscipline

Piše R. R.
12. lipnja 2024. - 22:09

Malo je kazati da su talijanski mediji ostali u čudu nakon objave da je Gennaro Gattuso prihvatio ponudu splitskog Hajduka. Preuzimanje splitskog kluba za mnoge je senzacija, s obzirom na to da su ga mnogi već „vidjeli“ u Saudijskog Arabiji odakle su dolazile prilično izdašne ponude. Realno Hajduk nije mogao niti biti blizu one najniže, a spominje se šest milijuna eura godišnje plaće. 

No Gattuso se u svom odabiru očito nije vodio financijskom stranom. Njega pokreće nešto puno više, dolazak u splitski Hajduk mu je veliki izazov, radit će pod velikim pritiskom. I do sada je vodio „lude klubove“ poput Napolija, Marseillea i Valencije gdje su uvjeti rade vrlo slini onima koji ga čekaju na Poljudu. Milan je ipak drugačija sredina, osim toga Gattuso je među „crveno-crnima“ stekao i veliko igračko ime. 

- Nitko nije mogao misliti da će taj izazov biti Hajduk - pišu uglavnom svi talijanski mediji.

Nakon što je Ivan Jurić odbio klupu Hajduka teško je bilo očekivati da će Uprava Bijelih i sportski direktor Nikola Kalinić uspjeti dogovoriti ovakvom rješenje, prvenstveno zbog priče koja je kružila „eterom“ da je Gattuso bio u kombinaciji, ali se zahvalio na ponudi. 

Neki su „izvadili“ i epizodu iz Milana u kojoj je baš Gattuso s treninga potjerao Nikolu Kalinića zbog nezalaganja. Očito da to nije bila prepreka u cijelom dogovoru. Baš dapače i taj detalj bi mogla biti opomena igračima Hajduka da su dobili trenera koji neće podnositi nedisciplinu, vrlo je „brz na okidaču i kratkog fitilja“, imena ga neće impresionirati. Ali rad i zalaganje svakako hoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 07:32