StoryEditorOCM
Hajdukusponi i padovi

Talijani se na rođendan sjetili Marka Livaje, raspisali su se: Trebao je deset godina biti jedan od protagonista...

Piše Sport SD
26. kolovoza 2024. - 11:24

Marko Livaja danas slavi 31. rođendan, čestitke stižu sa svih strana, a oglasio se i Hajduk.

- Sretan 31 rođendan našem Marku Livaji. Želimo ti sve najbolje, stoji u objavi.

Emotivna Iris poslala Marku Livaji znakovitu poruku: ‘Ne želim te bez tame koja se skriva u tebi‘

Talijanski Tuttomercato povodom rođendana posvetio je Livaji tekst, prisjetili su se njegove epizode u talijanskoj Serie A, njegovih uspona i padova.

- Izgledao je kao da bi desetljeće mogao biti jedan od protagonista našeg prvenstva. Briljirao je u Primaveri i osvojio preteču Lige prvaka mladih te izborio mjesto u prvoj momčadi Intera, pišu Talijani.

image

Marko Livaja u dresu Intera

AFP

Nakon Intera Livaja odlazi u Atalantu, gdje dolazi do incidenta sa suigračem, srpskim reprezentativcem Ivanom Radovanovićem.

Podsjetimo, Livaja je na treningu Atalante šakom u lice udario Radovanovića i raskrvario mu nos. 

- Poslije jednog duela na treningu, on mi se unio u lice. Kada sam se pokušao odmaknuti i okrenuti od njega, on me šakom udario u vilicu. Sva sreća da sam bio okrenut, jer da me je udario u nos, sigurno bi mi ga polomio. Ne znam što se Livaji dogodilo. Meni nije bitno je li netko Srbin, Hrvat ili neke treće nacionalnosti. Prihvatio sam ga kao rođenog brata, družili smo se često i smatrao sam ga svojim prijateljem. Vozio sam ga na treninge i vraćao kući, iako u Bergamu živim na potpuno drugom kraju grada. Često smo pričali, davao sam mu i savjete, tražio sam od njega da svoju energiju usmjeri na teren. Igrački, on je zaista fantastičan igrač, ali karakterno i ljudski za mene je ispod svih očekivanja. Ispod svakog kriterija. Razočarao me potpuno. Još mi se i smijao kada sam krvavog lica išao u ambulantu. Nisam mogao vjerovati. A bio sam mu stariji brat - izjavio je Radovanović nakon incidenta.

image

Ivan Radovanović

AFP

Livaja se ispričao, a zbog incidenta udaljen iz je momčadi, propustio je utakmicu protiv Juventusa.

- Želim se ispričati svima u klubu, predsjedniku, treneru i suigračima. Odlučio sam okrenuti novu stranicu u karijeri i obećavam da će me se u Atalanti pamtiti samo po dobrim igrama. Žao mi je što se to dogodilo. Pogrešno sam reagirao poslije jednog duela u kojem me Radovanović zakačio i zato mu se ispričavam. Nije bilo krvi niti sam se Radovanoviću smješkao. Zavolio sam Atalantu. Ovdje su me dočekali fenomenalni navijači i svi u klubu su me izvrsno prihvatili. Odlično se osjećam tako da sam sad još više motiviran da svojim igrama i golovima pridonesem što boljem plasmanu Atalante u ovoj i sljedećoj sezoni, zaključio je Livaja.

Kako piše Tuttomercato Livaja je ostao još jednu sezonu u Atalanti, a iskustvo u Bergamu završilo je pokazivanjem srednjeg prsta prema tribinama te vrijeđanjem Talijana na Facebooku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 22:22