StoryEditorOCM
Hajdukpljušte komplimenti

Talijani oduševljeni napadačem Hajduka na posudbi: ‘Novo obećanje europskog nogometa, zna kako protiv velikana‘

Piše SPORT SD
7. prosinca 2023. - 21:41

Nakon dugih pregovora, mladi napadač Hajduka Mate Antunović je ovo ljeto posuđen u Monzu, a talijanski prvoligaš ima i opciju otkupa, što će ih koštati oko 1.2 milijuna eura (preko 2 milijuna s bonusima).

Otkupna klauzula se automatski aktivira čim mladi talent debitira u Serie A, no to se još nije dogodilo. Mate je stavljen u U19 momčad, da se uvježbava i stječe iskustvo, čeka svoj trenutak, malo pomaknut od očiju šire javnosti.

Ali i tako, iz drugog plana, je svojim igrama privukao pažnju na sebe. Posebno impresionirani su bili novinari TuttoMercatoWeb-a, koji Antunoviću predviđaju svijetlu budućnost u Serie A utakmicama.

"Talentirani Mate Antunović, rođen 2004. godine, se pokazao kao jedno od novih obećanja europskog nogometa. Posebno je u posljednje tri utakmice plijenio pozornost s dva pogotka i asistencijom, pokazujući svoje izvanredne kvalitete na terenu", piše TuttoMercatoWeb i dodaje:

"Ono što njegovu izvedbu čini još impresivnijom je činjenica da se već suočio s momčadima kalibra kao što su Manchester City U19 i Borussia Dortmund U19 u UEFA Ligi mladih, dokazujući da može igrati protiv velikih imena europskog nogometa."

Talijanski list napominje da dolazak Antunovića predviđa svijetlu budućnost za Monzu, ali i za cjeloviti nogomet na "čizmi" koji se sve više mora uzdati u mlade talente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 16:49