HajdukPet u nizu pobjeda na Drosini

Taktika za dvoboj s Puljanima je vrlo jednostavna: dobij sve i vrati se sam, to je recept za ostat prvi

Piše Slaven Alfirević

Taktika je jednostavna, dobij sve i vrati se sam! Nema propuštanja prigoda, sad kad si prvi, triba trat naprid. I to je osnovni moto nogometaša Hajduka, kojima se Dinamo primakao pobjedom 4:0 kontra Lokomotive.

Lijepo rečeno, triba trat naprid, samo šta to triba i obavit.

I nije da Hajduk nema problema pred odlazak Istri na noge, ali postrojbe pod zapovjedništvom Damira Burića znaju što im je činiti i kako se postaviti na "Drosini". Kao gazde.

Tradicija se izokrenula, pa od onog 1:4 davnašnjeg poraza prije četiri ljeta kod Arene, Hajduk bilježi same pobjede, u međuvremenu od tog poraza samo je - osim niza trijumfa - ostalo jednom 0:0, s Marijanom Pušnikom za kormilom.

U tih 1:4 kormilar je bio – Damir Burić, 26. srpnja 2015. godine, ali je i Burić nakon toga pobijedio u Puli već u prosincu, u trećem krugu prvenstva. Bilježimo i podatak da je u posljednjih 11 susreta Hajduk u svih 11 pobijedio, od toga pet puta zaredom u Puli.

Damir Burić pričao je da ga ne brinu gostovanja kao gostovanja, bez obzira što je Hajduk ove sezone samo u Varaždinu pobijedio, a izgubio u Koprivnici i Osijeku, te remizirao u Rijeci.

Poanta pred Pulu jest da Hajduk treba pronaći način da se produži razdoblje dobre igre, da to ne bude samo 45 nego svih - 95 minuta.

- Nema Hamze Barryja, jer ima tri žuta kartona, jak udarac u rebra zadobio je Jakoliš u Petrinji, Bulos ima i dalje svoje probleme s koljenom, a Nejašmić s leđima, dok je Čolinu napao virus – nabrajao je Burić.

Na lijevom beku vidimo povratak Dolčeka, dok bi se Nejašmić trebao rekuperat.

Snaga Hajduka je u duetu Nejašmić i Bradarić, još kad im se pridruži i Jurić, neće se ni osjetit što Barry ne smije igrati zbog tri žuta kartona. Hamza je za neke savršen tehničar da plete igru, za druge običan carinik koji usporava.

Sad ćemo vidjet kako će Hajduk bez Hamze Barryja.

Istra je odigrala dobro protiv Dinama, imali su bezbroj šansi u tranziciji. Mogli su i Osijek pobijedit bez problema, a protiv Rijeke da je bilo 11 na 11 bilo bi papra i Riječanima, ne bi se Franko Andrijašević "prešetavao" pokraj Vespazijanove Arene.

Znači, dovoljno za oprez.

No, Hajdukova postava je standardizirana, a igra sve više ulijeva povjerenje. Pula bi treba bit novi Varaždin, a nikako Koprivnica ili Osijek.

- Istra je varijabilna, mijenja formaciju i po tome sliči nama - i to je rekao Burić.

No, kako će protiv dueta Bradarić – Nejašmić? Oni daju pravi balans u igri, plelo se balunom protiv Intera, premještanje je bilo permanentno, otvarao se među-prostor i bilo je jako dobro. Očekujemo repeticiju i u Puli.

U napadu je pitanje koliko će minutaće dobit Eduok, prirodnije je da uz Jaira počne Jradi, uz obaveznu rolu Caktaša.

Prema tome,očekujemo preslagivanje u vidu 4 – 3 – 1 – 2, što bi se reklo da Hajduk u sredini sve više se priklanja formaciji poznatoj kao – romb.

#HAJDUK#PULA#TAKTIKA