StoryEditorOCM
Hajdukpripreme austrija

Svidjeli se Prpić i Letaj, a ako smo nešto baš dobro vidjeli u Hajduku bio je to – Stipe Biuk

Piše Slaven Alfirević
26. lipnja 2022. - 14:02

Poraz Hajduka na startu priprema, zaslužen po onome što smo vidjeli u prvom dijelu utakmice protiv rumunjskog prvaka Cluja. Međutim, šteta je velika da barem u nastavku - kad smo gledali mnogo bolje izdanje „bijelih” - hajduci nisu zatresli mrežu. Tako bi rezultat bio povoljniji. A počasni su pogodak svakako zavrijedili.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas dobro je izmiješao sastav, kombinirao, pa je na kraju i dobio što je htio. Određene odgovore... Stavio je u momčad i ponajbolje juniore. Kako rekosmo, od šampionske momčadi juniora neki odlaze, kao L. Bradarić, ali neki su tu, u Austriji na pripremama prve momčadi i solidnu šansu da se pokažu dobili su lijevi bek Letaj i stoper Prpić.

Posebno je stoper Prpić bio solidan, dok je branič Letaj iskazao primjernu borbenost. Odigrali su svoju rolu i Sentić, Krolo, Šarić, Ćubelić od mlađih snaga i s te strane se može biti zadovoljan.

Naravno da je ovo miljama daleko i od standardne postave i od primicanja formi, jer kako se kaže, Hajduku forma ne treba 25. lipnja, nego dosta kasnije, a Cluj žuri i već je u završnoj fazi priprema.

Cluj je zapravo – posebna priča, pet puta zaredom prvak Rumunjske, odradio je rezultatski uspješne pripreme, pobijedio Partizan, Muru, Napredak, evo i Hajduk. Uvježbava(o) se za kvalifikacije Lige prvaka, početkom srpnja mora u Armeniju. Pokazao se i Gabrijel Debeljuh, Puležan iz Istre koji se profilirao u Rumunjskoj u sjajnog napadača, a nama je više-manje izvan radara i nije pretjerano poznat, osim kad netko od naših naleti na momčad čuvenog Dana Petrescua.

Hajduk je baš tiho, na prstima ušao u sezonu i moglo bi se reći da je za početak izabrao – preteškog protivnika. Snažnog i u zamahu. A svoj uspon tek počinje.

Ako smo nešto baš dobro vidjeli u Hajduku bio je to – Stipe Biuk. Baš jest. Rastrčan, raspoložen za igru, driblinge i prodore u drugom dijelu kad je ušao i šteta da nije honoriran pogotkom u finišu.

Nije bilo u postavi novaka Borevkovića, pa ni L. Kalinića, Melnjaka, Sahitija, Edouka koji nisu bili u zapisniku za ovaj susret kao ni junior Jurić-Petrašilo. Na klupi su čekali Kačaniklić, Brajković i Zulić, nisu ulazili. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 15:06