StoryEditor
Hajdukpozvao navijače

Svi su zdravi i spremni za Inter, ali trener Burić poziva na oprez: Oni su u uzlaznoj putanji, sve su momčadi namučili

Piše Slaven Alfirević
20. rujna 2019. - 14:45

Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujemo, lajtmotiv je pressice u Hajduku, Damir Burić je pozvao i navijače, činjenica je da su svi spremni i zdravi, a Inter Zaprešiću se prilazi kao teškom protivniku.

Hajduk kompletiran, ima i Caktaša i Bradarića, vraća se i Jradi, najbolji protiv Dinama. Hajduku idućih pet znači nominalno lakši posao.

Burić je pričao sve o lijepim stvarima:

- Očekivanja su da zagospodarimo terenom, kažete? Ali oni su (Inter Zaprešić, op. a.) u uzlaznoj putanji, sve su oni momčadi namučili, Dinamo ih je na jedvite jade dobio, s Rijekom neriješeno, dobili su Belupo. Moramo nevjerojatno pazit. Favorit, to smo mi, ali moramo pazit na momčad koja je u stanju brzo izać u napad. Neće nas tabela privarit. Fokusirani smo sami na sebe, mi moramo bit pravi.

Još o Interu, snimljen je dobro:

- Onog momenta kad su promijenili sustav postali su kompaktni. Stoje sad sa 5 – 4 – 1 i sebe su stabilizirali. Protiv nas glavna tema im je defanzivna. A nama težak posao. A ja vjerujem u moje momke.

Imate obilje igrača, nevjerojatnu konkurenciju. Kako komentirate igru Bradarića? Sad će prvi put nastupit u Poljudu nakon dolaska?

- Naš je cilj bio napunit vezni red kvalitetom, to je srce momčadi odakle kreću akcije. Sad je komforna situacija, izvući ćemo najbolje. U Rijeci smo u vezom redu bili dominantni, uzeli smo balun pod svoje i imali jaku kontrolu igre. Falilo nam je dubine i završnice, imali smo dobre momente, ali je moglo bit još bolje, Stanko (Jurić, op. a.) je ima' dva momenta, dodat Deliću i Jakolišu, a nije, pa je Jairo puca' u rikvercu... Sve su to bile velike šanse. Oni (Rijeka, op. a.) su jednu takvu situaciju dali glavom, a mi nismo nogom. Mi smo stvarno na dobrom putu, da se razumijemo, sve smo polako standardizirali. Mi ćemo se iz sedmice u sedmicu polako dizat.

A Bradarić? Niste nam rekli. Odvela vas priča u Rijeku...

- Odigra' je jako dobro i sigurno. Dirigira' je, imali smo dobar protok baluna. Imamo stabilitet u sredini. Falila nam je prava desetka, a nismo iskoristili prostore koji su se nudili.

Bulos, gdje je on?

- Mi radimo s njim svakodnevno. Tokom ovih sedmica reći ćemo aha, okej, dolazi nam još jedan igrač više. Kad ga spremimo. Moramo bit strpljivi.

Kakav je travnjak, u Rijeci je bio dobar, brz, a Poljud nije takav, ali je i B momčad promijenila domaćinstvo da se popravi?

- Niti jedan put nismo izašli na teren ovih dana! Vidili smo ga ka' i vi, izvanka. Nastojimo poboljšat uvjete. Ako koji put kažemo da teren nije dobar, nije to jadikovanje, nego realitet, ali se svi trudimo, svi u klubu da sve bude bolje i napredujemo.

Stiže lakših pet? Jesu li lakše?

- Moramo nevjerojatno pazit. Laki protivnici su najteži. Nas čeka težak zadatak s Interom.

Povratak igrača, golem izbor?

- Imamo veći izbor, želimo optimalan sastav.

Na slatkim ste mukama ste, a prije tri godine u prvom mandatu izbor je bio sasvim siromašan?

- Svako vrijeme nosi svoje. Veseli me šta se momčad taktički podiže. U stanju smo mijenjat susatve. Podižemo se u fizičkom planu. Sve ide na bolje.

I onda nam je sinula sentenca, svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujemo.

Nije to Burić rekao, ali kad jesmo mi, nasmijao se. Nije to loše oslikano.

- Molim boga da se tako dalje i nastavi. - rekao je.

Poruka navijačima?

- Dođite, familije sa dicom, dođite nas podržati. Mi ćemo opravdat vaša očekivanja – poentirao je Burić.

Pričalo se i kako se radilo dobro nakon Rijeke...

- Jako i kvalitetno i dobro, izvrsna sedmica, vraćaju se svi, jako puno igrača na treningu, priključio se i Samuel (Eduok, op. a.) sve je to dozirano, ne smijemo preforsirati. Jako lipa situacija, osim Stipe Vučura još (oporavlja se, op. a.), svi igrači su tu. Na dobrom smo putu, kvalitetno se radi i to veseli – zaokružio je Burić svoj nastup s novinarima.

S Interom u nedjelju u Poljudu s početkom u 16.30 sati, prva da će se Filip Bradarić pojavit na domaćem travnjaku u bijelom dresu nakon četiri i pol godine, prva da će zaigrati i Mijo Caktaš i Filip Bradarić.

Pozivnica je ispisana. Nedjelja popodne, još ako bude lijepo vrijeme, dođite, poziva vas Burić.

#HAJDUK#DAMIR BURIĆ#HT PRVA HNL#NK INTER ZAPREŠIĆ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 08:45