StoryEditorOCM
Hajdukhajduk je lipota

Sveti Nikola u znaku Hajduka, na Zvončacu predstavljen novi kalendar, a i zvijezde Bijelih zaigrale protiv hajdučica

Piše Slaven Alfirević
6. prosinca 2023. - 19:13

Šušur, galama, dječja cika i vriska... Na Zvončacu, pod šatorom Adventske fjere Hajduk je promovirao kalendar za 2024. godinu, nisu slučajno odabrali datum Svetog Nikole, bio je to pravi happening zadovoljstva među pristalicama „bijelih” i kratka, ali slatka zabava pod egidom „Hajduk je lipota”.

To je i moto kalendara, ali bismo rekli i nove zimske modne linije „bijelih”. Na kalendaru „lipote”, po prvi put su se predstavile i nogometašice kluba, hajdučice...

Sjećamo se da je Hajduk prvi put kalendar plasirao na tržište 1974. godine, evo pola stoljeća taman, a kad je tek došao za kormilo kluba prije tri godine predsjednik Lukša Jakobušić je navijačima kalendar uskratio jer je rekao „toliko smo slabi, da nemaju navijači koga gledat i listat na zidu i nećemo napravit kalendar”!?

Bio je to potez koji je odjeknuo, ali je i to bio detalj da krene kotač zamašnjak promjena na bolje...

Danas i ne samo danas Hajduk nam izgleda kao dobro podmazan stroj u kojem marketing odrađuje lavovski posao, a prva momčad, e pa eno je na zidu, stani pa gledaj, jesenski prvaci posebni su ljubimci. Svatko će htjeti Hajdukov kalendar 2024.

A prvi put na njemu su i – nogometašice, ono što se nekoć zvalo ŽNK Marjan Hajduk je usisao u svoj pogon, sad je to ŽNK Hajduk i hajdučice imaju svoj zamah u prvoligaškoj konkurenciji.

Da zabava predstavljanja kalendara bude potpuna, na male branke, pod šatorom zabave Adventa na Zvončacu igrali su muški protiv ženskih, da kažemo onako po domaću: Mihael Žaper, Filip Krovinović i Rokas Pukštas, protiv mladih dama koje su nastupile u tercetu: Ivana Vlajčević, Laura Vlastelica i Lana Kukavica. Sudila je autoritetom, bez zviždaljke Ivana Bogdanović.

Muški hajduci bili su džentlmeni, a brojanje nam se malo poremetilo, pa ni sami ne znamo je li završilo 7:4 ili 8:4 za ljepši spol. Sporan je jedan gol šta su ga zabile rukom, tko zna je li ga sutkinja priznala, ali komu brige. „Bijeli” se nisu puno trudili da bi nadmašili „zelene”, pardon „tirkizne”, da budemo precizni, jer treći dres je osmišljen kao boja mora kod otoka Krknjaša, tamo je naše more posebno dojmljive boje.

Bilo je veselo, s razglasa su sve začinile hajdučke pjesme, uz neizostavnu pojavu maskote Rica, simpatičan doživljaj, prije svega za naš mladi naraštaj.

image
K. M.
image
K. M.
image
K. M.
image
K. M.
image
K. M.
image
K. M.
image
K. M.
image
K. M.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:19