StoryEditorOCM
Hajdukovakav mu je status

Sve što trebate znati o hajdučkom puku dogodilo se već prije početka utakmice: začulo se njegovo ime, a onda…

Piše Ivan Renić
22. rujna 2024. - 11:31

Kada poljudske tribine onako zagrme kada službeni spiker pročita vaše ime, onda znate kakav status imate.

Svjestan je toga sigurno trener Gennaro Gattuso koji je u kratko vrijeme postao miljenikom navijača. Ovacije su se prolomile Poljudom. Kakav je bio igrač, takav je i trener. Borben i srčan, pošten i iskren.

Nakon pobjede u derbiju vratilo se pozitivno ozračje u Hajduk. Takav je hajdučki puk. Malo treba da bude ‘ajme’, a samo jedna pobjeda da opet sve bude u redu. Odlična je atmosfera dočekala utakmicu s Goricom. Točno 18.764 tisuća ljudi pohrlilo je na tribine. Sunčan dan je bio u Splitu i ugodna večer s dvadesetak stupnjeva u zraku.

image

Gattuso gradi status ikone

Jakov Prkić/Cropix

Počelo je s predstavljanjem trofejnih paraolimpijaca. Anđela Mužinić Vincetić, Luka Baković i Dino Sinovčić predstavljeni su na Poljudu, a publika ih je nagradila velikim pljeskom. Lijepu splitsku večer nije pokvario ni rani pogodak Gorice. Nesretno je Hajduk zabio sam sebi, Prpić je platio nakon pogreške Uremovića. No, stvari je na početak brzo vratio Durdov i tribine su proključale.

Pet komada

Sjajnu atmosferu na Poljudu pokvarilo je ono što se zbilo sredinom prvog poluvremena. Rezultat na semaforu pokazivao je 1:1, Hajduk se vratio nakon početnog šoka i autogola kojim je Gorica povela. Čula se sa sjevera Torcidina pjesma. A potom su se začula i dva topovska udara. Nakon toga - muk. Nešto je očito, nažalost, pošlo po zlu na sjevernoj tribini. Navijači su se uskomešali. Jedan dio tribine čak se ispraznio.

Pjesma je na nekoliko minuta utihnula, a onda se nastavila. Nećemo nagađati o tome što se dogodilo jer službenih informacija nema. Nadajmo se samo kako nije ništa ozbiljno... Nastavilo se sve po starom zato u drugom dijelu. Pjesma nije prestajala, a atmosferu su dodatno začinila tri nova pogotka za, na koncu, laganu pobjedu Hajduka.

- Pet komada, pet komada... - orilo se Poljudom do kraja utakmice.

image

Nije bilo bakljade u drugom poluvremenu

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 11:32