StoryEditorOCM
HajdukPiše se povijest

Sve je u rukama Bijelih. Hajduk danas ne smije kiksati kako bi se izjednačio nevjerojatan rekord HNL-a

Piše D. Ka.
17. veljače 2024. - 13:53

Postaviti rekord je nevjerojatna stvar. Nije bitno u kojoj sferi, dokazati da si bolji od svih koji su došli prije, pomaknuti granice onog što se smatralo mogućim i upisati se u povijest je vrijedno divljenja. Može se to gledati i s druge strane, postoje i negativni rekordi. U suštini nisu puno različiti, postignuto je nešto što nitko nikada prije nije uspio. Svejedno, takvi se rekordi manje pamte. Jedino ih se sjetimo kada se osjeća da će biti srušeni ili ponovljeni. To se događa sada u HNL-u, a u cijeloj priči se poklopilo da sudjeluje i Hajduk.

Krajem tjedna igra se 23. kolo HNL-a, velike borbe se vode, a Rudeš ih samo promatra odozdo. Ostanak u HNL-u je sada samo stvar teorije i matematike, pripreme i planovi za drugu ligu već mogu početi. U 22 utakmice četiri boda i još važnije, nijedna pobjeda. Idući ispit je Hajduk, ne izvede li Rudeš čudo i ne pobijedi, biti će izjednačene rekordne 23 utakmice za neki klub u HNL-u bez pobjede. 

Zadnji put da je neki klub u HNL-u 23 utakmice odigrao bez pobjede se dogodilo prije pet godina, u sezoni 18./19. Potpisnik je također Rudeš. Počelo je krajem srpnja 2018. godine, remi na Maksimiru protiv Dinama, nije loše. Nije Rudeš nastavio u tom ritmu, prva pobjeda je stigla nakon više od sedam mjeseci, u 24. kolu je s 2:0 stradao Inter iz Zaprešića za veliki trijumf i ukupno sedmi bod u sezoni.

Treneri Rudeša su te sezone bili Ivan Matić, Marko Lozo i Tomislav Ivković, koji je uspio prekinuti crni niz. 

Rudeš je i ove sezone već na trećem treneru, Robert Prosinečki je započeo, Toni Golem preuzeo, a sada je na čelu momčadi Davor Mladina.

Sve se poklopilo, a ne izgubi li Hajduk danas, Rudeš će ponoviti svoj negativan rekord.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:33